Kanada Başbakanı Justin Trudeau eşinden ayrılıyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau eşinden ayrılıyor
Justin Trudeau ve Sophie Grégoire Trudeau ayrıldıklarını duyurdu. 18 yıldır evli olan çift ayrılığı sosyal medyadan duyurdu.

Trudeau, Instagram hesabına gönderdiği bir mesajda, "Sophie ve ben, birçok anlamlı ve zor konuşmadan sonra ayrılma kararı aldığımız gerçeğini paylaşmak istiyoruz." diyerek ayrılığı açıkladı.

51 yaşındaki Trudeau ve 48 yaşındaki Grégoire, Mayıs 2005'te evlendiler ve üç çocukları oldu: Xavier (15) ve Hadrien (9) adlı iki oğlu ve 14 yaşındaki Ella-Grace adında bir kızı.

Trudeau ve Grégoire Trudeau aynı mesajlarda, "Her zaman olduğu gibi, birbirimize ve inşa ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz her şeye derin sevgi ve saygıyla yakın bir aile olmaya devam ediyoruz." "Çocuklarımızın iyiliği için, bizim ve onların mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz." dediler.

Eski bir televizyon sunucusu olan Grégoire Trudeau, siyasi kariyeri boyunca Trudeau'nun yanında önemli bir yer edindi ve akıl sağlığı ve cinsiyet eşitliği de dahil olmak üzere çeşitli hayırsever ve sosyal amaçların savunucusu olarak kendi başına bir halk figürü haline geldi.

Yasal Ayrılık Anlaşması İmzalandı

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Trudeau ve Grégoire Trudeau "yasal ayrılık anlaşması" imzaladı.

Trudeau'nun ofisi, "Ayrılma kararlarıyla ilgili tüm yasal ve etik adımların atıldığından emin olmak için çalıştılar ve bundan sonra da bunu yapmaya devam edecekler." diye belirtti.

Trudeau’nun ofisi aynı zamanda "Yakın bir aile olmaya devam ediyorlar ve Sophie ile Başbakan, çocuklarını güvenli, sevgi dolu ve işbirlikçi bir ortamda büyütmeye odaklanıyorlar. Her iki ebeveyn de çocuklarının hayatında sürekli bir varlık olacak ve Kanadalılar aileyi sık sık bir arada görmeyi bekleyebilirler. Aile önümüzdeki haftadan itibaren tatilde birlikte olacak.” açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.