OECD'nin listesine göre geçim derdinde 1. sıradayız

OECD'nin listesine göre geçim derdinde 1. sıradayız
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yüksek enflasyon ortamında temel ihtiyaçları karşılama endişesi listesini yayınladı. Bu listeye göre Türkiye geçim derdinde 1. sırada yer alıyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yüksek enflasyon ortamında temel ihtiyaçları karşılama endişesi listesini yayınladı.

Geçim derdinde 1. sıradayız

Buna göre ülkemiz temel ihtiyaçlarını karşılama endişesi yaşayan ilk ülke olarak listenin 1. sırasında yer aldı. Yapılan araştırmaya göre; hayat pahalılığı, akaryakıttaki zam, kişilerin borç ödemede zorlanmaları, barınma ve temel gıdalardaki pahalı fiyatlar herkesin boynunu büküyor. Bu listeye göre ihtiyaçlarını karşılayamama konusunda Türkiye'deki vatandaşlar oldukça endişeli olduğunu ve her 10 kişiden 9'unun hayat pahalılığı ve fahiş fiyat artışlarından tedirgin olduğunu ortaya koydu.

oecd-listesi.webp

Danimarka en refah ülkelerin başında yer aldı

Araştırmanın devamında Türkiye'de yaşayan vatandaşların %70'inden fazlası temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ve %47lik OECD listesinin üzerinde olduğu kaydedildi. Yapılan listede ise Türkiye 1. sıradayken devamında Şili 2. sırada, Meksika ise 3. sırada yerini alıyor. Listenin refah seviyesinde olan ve geçimini sağlamakta sorun yaşamadığı belirlenen ülkeler ise sırasıyla Danimarka, İsviçre ve Almanya oluyor.

Katılımcıların geçim sıkıntısında hükümetlerin yardımı olduğu takdirde daha güvende olacakları ifade ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.