İkinci ellerde yeni dönem başlıyor!

İkinci ellerde yeni dönem başlıyor!
Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışına ilişkin yeni yönetmelik yayınladı. İkinci el araçlarda araç fiyatlarının sıfır kilometreyi geçmemesi için yönetmeliklere uyum sağlayacak bilgisayar yazılımları mevcuttur.

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ikinci el araçlar için promosyon fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçmemesi gerektiğini belirten bir yönetmelik hazırladı. Ancak bakanlık, '6+6' olarak bilinen ve 2022'de yürürlüğe girecek olan kullanılmış otomobil yönetmeliğini güncelleme kararı aldı.

Yeni uygulamalar geliyor

Dolandırıcılığı önlemek için bakanlık konuyla ilgili yeni bir soruşturma yürütüyor.

Habertürk'ün haberine göre bilgisayar yazılımı şu anda Türkiye Noterler Birliği ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda üretiliyor.

Bu yazılım sayesinde araç tesliminde “6+6” kuralına uyulması mümkün olacaktır. Ayrıca bir yıl içerisinde yapılan özel satışlar noter denetimine tabi tutulmakta ve gerekirse araç satış işlemi bloke edilmektedir.

1582771.webp

Bu sayede ikinci el otomobil piyasasına yapılacak herhangi bir başvurudaki çelişkili durum noter tarafından anında tespit edilecek ve gerekli görülmesi halinde araç devir işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

Yazılımın devreye alınmasının Ağustos ayı başlarında yapılması planlanıyor. Sektördeki kaynaklar, söz konusu yazılımın ayrıntılarının günler içinde resmi bir açıklamayla açıklanacağını söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.