Türkiye de İdlib'de ara bulucu

Türkiye de İdlib'de ara bulucu
Dün bir kez daha uçağı düşürülen Rusya'nın desteklediği Suriye'nin teröristlerin yuvalandığı ve son kalesi konumunda olan Suriye'nin kenti, toprağı olan İbdil'de son duruma baktığımız da karşımıza ABD-Rusya'nın Ortadoğu'da ki satrançta bir birine şah demeye hazırlandıklarını görmekteyiz.

Dün bir kez daha uçağı düşürülen Rusya'nın desteklediği Suriye'nin teröristlerin yuvalandığı ve son kalesi konumunda olan Suriye'nin kenti, toprağı olan İbdil'de son duruma baktığımız da karşımıza ABD-Rusya'nın Ortadoğu'da ki satrançta bir birine şah demeye hazırlandıklarını görmekteyiz.Çünkü ABD'nin ve onun bölgede ki ittifakçılarının desteklediği teröristlerin 8 yıldan fazladır alt üst ettiği Suriye'de Rusya ve İran'ın karşılarında görüp, Suriye'nin resmi ordusunu ve rejimi yenememiş, yenilmiştiler..
Ve son kaleleri olan İbdil'e sığınmış, Rusya destekli hava saldırılar karşısında bölgede ki sivil halkı kendilerine kalkan     etmekteler.
Yani havada Rusya'nın, yerde İran takviyeli Suriye Ordusu ve rejim taraftarı örgütlerin silahlı güçlerince İbdil'e sıkıştırılınca ABD ve yandaşlarının desteklediği bu silahlı teröristlerin imhası söz konusu. Ancak bunun bugün yada yarın yapılacak geniş çaplı bir operasyonla bir çok insanın ölümüne milyonlarının göçe zorlanacağı da diğer bir gerçektir.
Çünkü orada ki teröristlerin bölge halkını kendilerine kalkan ettiği bu nedenle son temizliğin kanlı olabileceğini gören ve bu kanın Türkiye'ye sıçrayabileceğini nihayet anlayan Türkiye İbdil'e yapılacak olan askeri bir operasyonun başta oradaki terörist grupları olmak çatışmalarda kaçacak olan yeni Suriyelilerin ülkeye göçü ile karşı karşıya..
Bunun için Ortadoğu satrancının asıl kurmayları olan ABD ile Rusya'nın arasında aracı olan Türkiye bir taraftan sınıra askeri takviyeler yaparken diğer taraftan dün terörist denmeyenlerin kendilerine kalkan ettiği bölgede ki halkın imhasını ve de göçünü engellemek için büyük bir mücadele veriyor.
Şimdilik başarılı gibi görünen bu arabuluculuğun diğer bir nedeni de bölgede üstü kapalı olarak savaşan ABD ile Rusya ile kurulan ilişkilerden faydalanmak ve başta askeri işbirlikler olmak üzere bir çok konuda ekonomiye katkı sağlamak, hem bölgede yaşanacak yeni bir göç dalgasını kırmaktır. Ancak Suriye'nin toprağı olan ve bugün yada yarın Suriye'nin resmi yönetiminin ordusunun açık operasyon hakkı olan İbdil'in ve onun ülkesi Suriye'nin neden bu hale geldiğini hala anlamayan bizlerin diğer bir korkusu daha var ki o daha tehlikeli bir durum..
Çünkü İbdil'e yapılacak olan geniş çaplı bir saldırının bölgede ki askerlerimizle Suriye Ordusunun karşı karşıya gelme ihtimali de bir hayli yüksektir..
Buda hiç bir zaman Türkiye'ye dost olmayan ABD ve Rusya'nın aniden alacakları bir kararla yani 'Biz bölgede çekildik' deyip, Türkiye ile Suriye ordularını karşı karşıya bırakması ihtimalidir.Gelişmelerde sanki o yöne doğru gitmekte gibi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.