2017/9 KPSS ücretleri belli oldu! Başvurular nasıl yapılır ve harçlar hangi bankalara yatırılır

2017/9 KPSS ücretleri belli oldu! Başvurular nasıl yapılır ve harçlar hangi bankalara yatırılır
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışacak memurların alımı için yapılacak olan KPSS 2017/9 'un başvuruları başladı. ÖSYM internet sitesi üzerinde AİS'ten gerçekleştirilebilecek olan başvurular ne zaman bitecek ve 2017/9 sınav ücretleri hangi bankaya yatırılacak? İşte detaylar...

Cuma günü başvuruların başlanacağı dile getirilen 2017/9 KPSS için bugünden itibaren işlemler yapılabilecek. 60 kişilik kontenjan için binlerce kişi sisteme giriş sağlarken son başvuruların ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Sınava dair bilgiler, kaç lira olduğu ve hangi bankaların harçları aldığı gibi önemli detaylar haberimizde...

KPSS 2017/9 tercih duyurusu;
‘Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini 18-21 Aralık 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 21 Aralık 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercih işlemlerinde Ek’te yer alan KPSS-2017/9 Spor Genel Müdürlüğü Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.’

2017/9 KPSS ücreti hangi bankalara yatırılacak?
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

BAŞVURMA ŞARTLARI
Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması gereken koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.

1. Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.)

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle Spor Genel Müdürlüğü tarafından karar verilecektir.)

8. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.