2018 20 bin öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak ve atamalar yapılacak

2018 20 bin öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak ve atamalar yapılacak
Geleceğini birer eğitimci olarak sürdürmen isteyen on binlerce öğretmen adayı zorlu maratonun ardından atama için büyük bir heyecanla bekliyor. Yeni eğitim-öğretim yılı için gerçekleşecek atamalar için mülakat sonuçlarının bir an önce açıklanmasını isteyen adaylar sürekli bakanlığın sitesini kontrol ediyor. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Geçtiğimiz hafta salı günü sona eren 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakatlarının ardından sonuçlar sabırsızlıkla bekleniyor. Hayatına öğretmen olarak devam etmek isteyen adaylar emeklerinin karşılığını almak, sözleşmeli de olsa devlet kurumlarında çalışmak, belli bir geçim standardına kavuşmak ve ekonomik anlamda da rahatlamak amacında. Bunun için de mülakat  sonuçlarının açıklanması büyük önem taşıyor.

Adaylar bir yandan Google başta olmak üzere arama motorlarında sonuç ararken diğer taraftan da bakanlığın sitesi meb.gov.tr mülakat sonuçları ekranına giriş sağlayarak durumlarını öğrenmek için çabalıyor. Kaderlerinin ne olduğunu öğrenmek isteyen adaylar bir an önce sonuçların açıklanmasını arzu ediyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için katılım bir hayli fazla oldu. Belirlenen sayının 3 katında başvuru yapan ve mülakata giren aday vardı. Bu adayların artık gözü ve kulağı MEB'den gelecek açıklamada.
 

Bakan tarih verdi

Öğretmen ataması denilince akla gelen ilk isim olan Milli Eğitim Bakanı İsmet, söz konusu süreçle ilgili olarak tarih vererek şu ifadeleri kullandı; “584 bin öğretmen ataması yaptık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da belli bir sevide olması lazım. Biz gelmeden önce 28 öğrenciye bir öğretmen düşerken, şimdi 17 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Bu oran Kore’de aynı, Japonya’da da, İngiltere’de de aynı. Fransa ise bizden daha fazla. Dün Avrupa ülkesinin gerisindeyken, bugün ilerisindeyiz. 25 bin yeni öğretmen ataması yapılacak. Bunun için illerde mülakat çalışmaları başladı. Öğretmen alımlarıyla ilgili çalışmalar haziran ayında bitecek. Aslında mayıs ayı sonunda çalışmalar biterdi. Ancak, değerlendirmeler olacak. Tercihleri alacağız. İnşallah seçimden sonra atamaların hepsini ilan edeceğiz.”
 

20 bin öğretmen ataması
 

20 bin öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonuçların bu hafta açıklanmasını bekliyoruz. Atamaları yapılacak öğretmenler eylül ayında görevlerinin başında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum