2019 LGS sonuçları açıklandı mı? | MEB LGS sınav sonucu ekranı

2019 LGS sonuçları açıklandı mı? | MEB LGS sınav sonucu ekranı
1 Haziran'da gerçekleştirilen ve yüz binlerce 8. sınıf öğrencisinin katıldığı LGS'de kritik gün geldi. 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı'nda sonuç günü geldi çattı. Öğrencilerin lise ve üniversite hayatını direkt olarak etkileyecek olan sonuçlarla ilgili araştırmalar da sürüyor. Öğrenciler ve veliler "2019 LGS sonuçları açıklandı mı?" sorusnu sorarak yanıt arıyor. Sınavın ardından geçen 23 günde sabırsız bir şekilde beklenen LGS sonuçları MEB üzerinden görüntülenecek. MEB LGS sınav sonucu ekranı da haberimizde.

LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
LGS'ye giren öğrencilerin büyük bir heyecanla açıklanmasını beklediği sonuçlarb ugün duyurulacak. Sonuçların öğrenilebilmesi için meb.gov.tr üzerinden ilgili ekrana giderek T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi yazıp durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Merkezî Sınav sonuçları https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

SINAV İTİRAZLARI
a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul sistemi veya https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.