2019 Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Branş kontenjanları

2019 Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Branş kontenjanları
10 Aralık ile 31 Aralık arasında süren sözleşmeli öğretmen alımı için yapılan mülakatların ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Öğretmenlerin branş kontenjanları da haberimizde yer alıyor.

Binlerce öğretmen adayının büyük bir sabırsızlıkla beklediği mülakat sonuçları internette araştırılıyor. Gündeme oturan ve ikinci dönemde göreve başlamayı arzulayan adayların 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun da yanıtı öğrenilmek isteniyor. Peki, 2019 sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler...

Birçok ilde toplam üç hafta süren ve 2018'in son gününde tamamlanan sözlü mülakatlarda artık sıra sonuç sürecine geldi. Üzerinden 8 gün geçen mülakatların sonucunun ne zaman duyurulacağı konusunda binlerce öğretmen adayının gözleri internette. Milli Eğitim Bakanlığı web sitesi üzerinde de sürekli sonuç ekranına erişilmek isteniyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
Öğretmen adaylarının heyecan dolu bekleyişi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10-31 Aralık tarih aralığında mülakatları sona eren sözleşmeli öğretmen adayları, mülakat sonuçları bilgisini 15 Ocak tarihinde öğrenebilecek. Bu tarihten sonra itirazlar 16-18 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Tercihler ise 28 Ocak-1 Şubat tarih aralığında alınacak.

Atamalar 7 Şubat tarihinde gerçekleşecek

2019 sözleşmeli öğretmen alımı branş dağılımı
Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor.

sözleşmeli öğretmen atama branş kontenjanları

sözleşmeli öğretmen atama branş kontenjanları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.