2020 VGM bursu başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihleri ve son gün ne zaman?

2020 VGM bursu başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihleri ve son gün ne zaman?
Öğrencilere ekonomik açıdan katkı sunmak için her yıl burs sağlayan Vakıflar Genel Müdürlüğü bu sene de başvuruları almaya başladı. Binlerce öğrenciyi kapsayan imkandan faydalanmak isteyenler için başvuru süreci başladı. Peki, 2020 VGM bursu başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihleri ve son gün ne zaman? Detaylar haberimizde.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden burs alabilmek için araştırmalarda bulunan öğrenciler sorularına yanıt istiyor. VGM bursu kapsamında ödemeler yükseköğrenim okuyan öğrenciye 8 ay, ortaöğrenimde eğitimlerine devam edenlere ise 9 ay olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans ya da doktora öğrencileri VGM bursundan yararlanamaz.


VGM BURSU NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

vgm burs



VGM BURSU BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2020 - 2021 eğitim yılı burs ve eğitim yardımı başvuru tarihleri duyuruldu. Ortaöğrenim için burs başvuruları 1 Ekim - 15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. Yükseköğrenim başvuruları 15 Ekim - 30 Ekim tarihleri arasında. Yabancı Uyruklu öğrenci başvuruları ise 15 Ekim - 30 Ekim tarihleri arasında alınacak.

vgm burs


VGM BURSU 2020 ÜCRETLERİ NE KADAR?

2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.