2023 LGS nakil sonuçları açıklandı!

2023 LGS nakil sonuçları açıklandı!
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarını açıklanıyor ve şimdi ek tercihler ve geçiş süreçleri gündemde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı ve şimdi ek tercihler ve geçiş süreçleri gündemde. LGS 2023 öncelik sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Temmuz'da açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, LGS Liselerine yerleştirme kontenjanlarında kalan kontenjanlara yerleştirme yoluyla geçiş iki üzerinden yapılacak. İlk nakil için LGS öncelikleri 24-28 Temmuz tarihleri ​​arasında yapıldı.

LGS 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

1. LGS 2023 nakli sonuçları 31 Temmuz'da açıklandı. MEB takvimine göre adaylar, başvurdukları okulu bugün açıklanacak olan sonuçlarla öğrenebilecekler. LGS 1. yatay geçiş sonuçlarından sonra herhangi bir okula yerleştirilemeyen adaylar, 2. planlanan süre içinde işleme devam edecekler. Yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler de yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler. Yapılan seçeneklerde aynı alan türünden en fazla 2 alan seçilebilir. LGS nakli yaptırmak isteyen adaylar; e-Okul sistemi üzerinden Sınav İşlemleri ve Yatay Geçiş Bürosu'na girerek işlemleri başlatabilecekler.

LGS 2. TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İkinci nakil tercihi başvuruları 31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri ​​arasında alınacak ve sonuçlar 7 Ağustos'ta açıklanacaktır. Kontenjan dahilinde herhangi bir yere yerleştirilemeyen öğrenciler için yerleştirme başvuruları Yerleştirme Komisyonu ve İl/ilçe yatay geçişleri ile alınacaktır. 8 Ağustos - 16 Ağustos tarihleri ​​arasında okullar ve kuruluşlar başvuruları kabul edecek.Yatılı kayıtlar 22-25 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılacak.31 Ağustos'ta yatılı ders sonuçları açıklanacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.