Çocuk eğitimi

Çocuk eğitimi
Son günlerde çocuklar üzerinden bir sürü olumsuz haberler okumuşsunuzdur. Ne yazık ki birçoğu doğru haberleri okurken herkes asalım keselim yok edelim tepkileri veriyorlar. Bu tepkiler inanın geçici yanlızca ateş düştüğü yeri yakıyor bir müddet sonra olay unutuluyor.

Son günlerde çocuklar üzerinden bir sürü olumsuz haberler okumuşsunuzdur. Ne yazık ki birçoğu doğru haberleri okurken herkes asalım keselim yok edelim tepkileri veriyorlar. Bu tepkiler inanın geçici yanlızca ateş düştüğü yeri yakıyor bir müddet sonra olay unutuluyor. Sorarım size bir hafta önce hangi ilde çocuk istismarı oldu veya taciz oldu bileniniz var mı yok. Yazdığım gibi halk olarak günlük yaşıyoruz olaylar günlük geçim derdi günlük bugün tepki var yarın unuttuk gitti maalesef toplum böyle.
Peki ne yapmalı? Çocuk eğitimi aileden başlamalı çocuklar bütün davranış ahlakı bilgileri aileden alır anne baba sigara içerse çocuk da içer küfürlü konuşursa çocuklar da konuşur yani ne ekersek onu biçeriz. Eğitimin aileden başladığını bilelim artık yok öyle eti senin kemiği benim lafları bunları söylemeyin artık çocuklarınıza eğitimi evde ailede verin.
Özellikle bir yaş arayla doğan kardeşler arasında müthiş sorunlar var bunu ben bizzat görüyorum. Peşi sıra doğan kardeşler genelikle en küçük çok sevilir bu da büyük kardeşini olumsuz şekilde etkiliyor. Kardeşi oldu mu herkes kardeşine odaklanırken birden bunalıma giren büyük kardeş arada bir yaş fark var ama yaşı küçük algılaması yok bir bakıyor beni seven herkes kardeşimle ilgileniyor büyük abi de veya abla da ilk tepki sebepsiz yere bağırmalar ağlamalar küsmeler şeklinde oluyor. Bir köşeye gidip elini başına koyuyorsa ilgisizlikten kardeşini kıskanmasından dolayı yapıyordur.
Annenin sürekli kardeşiyle ilgilenmesi hatta gece kardeşiyle yatması bardağı taşıran damladır işte tam da burada anne babaya çok iş düşüyor. Zaten çocuğun hareketlerinden anlarsınız sürekli saldırgan ne alırsanız alın yine mutsuz aile bakıyor olmuyor dayak atıyorlar bir müddet çocuk korkuyor korkudan birşey diyemiyor. Başlıyor gece altını ıslatmaya birden anne baba hala farkında değil yine kızıyorlar ben sana demedim mi? Bir daha yapma çaresiz bakışlar çocukta umutsuz bakışlar çocukta... 
Oysa anne baba bilinçli olmalı yaş aralığı az olan çocuklarda davranışlarına çok dikkat etmeli evde yaramazlık yapan çocuğunu babasına şikayet etmemeli babada akşam geldiğinde mutlaka çocuklarıyla vakit geçirmeli.
Aslında çocukların tek ilacı var o da sevgidir. Eğer çocuklarınıza sevgiyi veriyorsanız korkmayın ama adilce dikkatlice çocukları kıskandıracak davanışlardan kaçınılmalı çocuklara asla yüksek sesle komut vermeyin bağırmayın dövmeyin çocuklar çiçek gibidir suyuda sevgidir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.