E-Okul İkinci Dönem 2. Sınav Sonuçları Açıklandı - VBS Giriş Ekranı

E-Okul İkinci Dönem 2. Sınav Sonuçları Açıklandı - VBS Giriş Ekranı
İlk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrnecilerin ikinci dönemdeki ikinci sınav sonuçları e-okul üzerinden yayınlandı. Sınav sonuçlarının yanısıra karne notlarını da öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler e-okul VBS giriş sayfası üzerinden sorgulama gerçekleştiriyor.

8 Haziran'da kapanacak olan okullarda öğrenim gören öğrencilerin başarılarını gösteren e-okul sistemi üzerinde yeni sınav sonuçları yayınlandı. Notların yanısıra pek çok bilgiyi de barındıran ve adeta ayna görevi gören e-okul sistemi hem öğrenciler hem de veliler tarafından araştırılıyor. Karnelerin alınmasına sayılı günler kala sonuçların açıklandığını gören veliler, çocukların durumlarını, sınav öncesindeki gelişimlerini ve birçok konudaki detaylı bilgileri buradan bulabiliyor. İşte öğrencilerle birlikte velilerin de sadece bir kaç tıklama ve bilgi doldurmayla giriş sağmayabileceği E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş ekranı...

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-okul veli bilgilendirme sisteminde;

1)Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası

2)Okul numarası

3)Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE AŞAĞIDAKİ LİNK ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ:

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.