İBB yurt ücretleri kaç para 2023! İBB yurtlarına başvuru şartları neler? Güncel İBB yurt fiyatları

İBB yurt ücretleri kaç para 2023! İBB yurtlarına başvuru şartları neler? Güncel İBB yurt fiyatları
Üniversiteye İstanbul’da gidecek olan öğrenciler İBB yurtlarının fiyatlarını, başvuru şartlarını ve özelliklerini merak ediyor. İşte İBB yurtlarının güncel ücretleri…

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin üniversite yerleri belli oldu. İstanbul’da bir okulda okuyacak öğrenciler ise yurt arayışlarına başladı. Öğrencilere geniş fırsatlar ve uygun fiyatlar sunan İBB yurtları ise en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Peki İBB yurtları kaç para, fiyatları, aylık ne kadar, şartları ve özellikleri neler? Megakentte eğitim hayatını sürdürecek olan öğrenciler, “İBB yurt başvurusu ne zaman 2023?”, “İBB yurtları ücretli mi?”, “İBB erkek yurdu var mı?”, “İBB öğrenci yurtları nerede?” ve “İBB yurt başvuru 2023-2024” gibi aramalar gerçekleştirerek sonuçları sorguluyor. Yine “İBB yurt giriş çıkış saatleri”, “İBB yurt başvuru şartları” ve “İBB yurt odaları kaç kişilik?” gibi soruların yanıtları da merak ediliyor. İşte İBB yurtları ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İBB öğrenci yurtları fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait öğrenci yurtları üniversite hayatını İstanbul’da sürdürecek olan öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Uygun fiyatı ve özellikleri ile dikkat çeken İBB yurtları ek nitelikleri ile de göze çarpıyor.

Özellikle özel yurtların artan fiyatları karşısında öğrenciler ve veliler, İBB yurtlarının fiyatlarını öğrenmek istiyor.

İBB yurtları kaç para 2023?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrenci yurtlarının 2023 yılı yeni eğitim sezonu fiyatları belli oldu. Buna göre, İBB yurtlarının aylık ücreti 1300 TL olarak açıklandı.

İBB yurtlarında yemek var mı?

Aylık bin 300 lira olan İBB yurtlarında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de bu ücrete dahil.

193915.jpg

Kaç tane İBB yurdu var?

İstanbul’da İBB’ye ait 8 tane kız öğrenciler için, 6 tane ise erkek öğrenciler için İBB yurdu bulunuyor.

İBB yurtlarına nasıl başvurulur?

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına çözmek için açılan İBB yurtlarına başvurular başladı. İBB yurtlarına internet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Talep eden öğrenciler, https://yurt.ibb.istanbul/ sitesi üzerinden gerekli işlemleri gerçekleştirerek başvurularını kuruma iletiyor.

İBB yurtlarına başvuru şartları neler 2023?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait öğrenci yurtlarına başvuru yapmak için birtakım şartlara sahip olmak gerekiyor. İBB tarafından açıklanan bu şartlar ise şöyle sıralanıyor:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.
  • Öğrencinin öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içerisinde yer alması,
  • Ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması.
  • Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması.
  • Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.
  • Kamu personeli olmaması.
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.
  • Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.