İstanbul'da eğitim için "ÖZEL" toplantı

İstanbul'da eğitim için "ÖZEL" toplantı
Özel Özel Eğitim Kurumları Dernekleri Federasyonu öncülüğünde İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri Derneği’nin (İSREM)’in düzenlediği Stratejik Vizyon Planı ve İstanbul İştişare Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Özel Özel Eğitim Kurumları Dernekleri Federasyonu öncülüğünde İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri Derneği’nin (İSREM)’in düzenlediği Stratejik Vizyon Planı ve İstanbul İştişare Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Yunus Kılıç, “Kurumlar olarak bizlerin yanında olduğunu her zaman hissettiren İstanbul Milletvekili Sayın Serkan Bayram'a toplantımıza ev sahipliği yapan ve ilerleyen süreçte sektörümüzle ilgili destek sözü veren İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Sn Orhan Albayrak'a teşekkür ederiz. Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği ve tüm katılımcılara bizi bu toplantıda yalnız bırakmayan yoğun katılım ile çoşku katan İstanbul’un sektör temsilcilerine şükranlarımızı sunarız” dedi.

Üzerimize düşeni yaparız
Kılıç, “Özel özel Eğitim Kurumları Federasyonu olarak; ülkemizde özel Gereksinimli bireylere daha nitelikli eğitim vermeyi, kurumlarımızın yerelde yaşadıkları sorunları yerinde tespit edip, çözüm odaklı çalışmayı, özel eğitim de Dünyada örnek teşkil edecek bir ülke olmayı arzuluyoruz. Bu toplantılar vesilesiyle birlikte daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Öğrenci, veli, öğretmen ve kurumların hakları en başta bakanlığımızın güvencesinde olup, federasyonumuzun da merkezinde ve takibindedir. Hiç kimsenin hiç kimsenin hakkına girmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerek eğitim alan çocuklarımız, çalışan personel hakları hususunda gereken neyse biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız ” diye konuştu.

Kılıç’tan sert uyarı
Federesyon Başkanı Kılıç, tüm rehabilitasyon merkezlerine uyarılarda bulundu. Hiçbir üyenin etik kurallar dışına çıkmaması gerektiğini, nitelikli eğitim - öğretim konusunda herkesin hassas olması ve çocuk merkezli eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda işini düzgün yapmayan etik kuralları ihlal eden kurumların üyelikten ihraç edileceğinin de uyarısını yaptı.


Başkandan öğretmenlere de uyarı!
Sosyal medya üzerinden gruplaşarak kurumlarımızı karalayan, kötüleyen ve töhmet altında bırakıp zarar vermeye çalışan öğretmenlere de uyarılarda bulunan Kılıç; “Federasyon olarak 1000 üyemiz mevcut. binlerce özel gereksinimli evladımıza hizmet etmekteyiz, Ve inanıyorum ki hepimiz bu geminin içindeyiz. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Burada öğretmenlerimizin üzerine düşen görevde karalama politikası yapmadan kendi görevlerini başarıyla yerine getirmektir. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de tüm değerli hocalarımız sergileyeceği duruşu da başarıyla bizlere sergileyecektir” dedi.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.