LGS ne zaman yapılacak? Kayıt bölgeleri ve örnek sorular

LGS ne zaman yapılacak? Kayıt bölgeleri ve örnek sorular
Bir milyon civarında öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek olan LGS ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte öğrenciler LGS 2019 ne zaman? sorusunu da sormaya başladı. İşte detaylar...

Liselere geçiş ve iyi bir üniversitenin kapısını aralamanın anahtarı olan LGS hazırlıkları sürerken öğrenciler sınav sürecini iyi şekilde takip edip bilgilenmek istiyor. Merak edilen konular arasında sınav sorularının sayısı, örnek sorular ve kayıt bölgeleri geliyor. MEB'in internet sitesinde yer alan takvime göre LGS tarihi haberimizde bulunuyor.

2019 LGS ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 1 Haziran'da gerçekleştirilecek. 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Kayıt bölgelerinde güncelleme
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "LGS kapsamındaki liselere sınavsız yerleştirmede kayıt bölgeleri, hem yeni kurulan coğrafi bilgi sistemi hem de geçen sene karşılaşılan sorunları çözecek şekilde güncelleniyor. Bu amaçla her ili ayrı ayrı inceliyoruz. Bu süreçte her ilde yaşanan sorunlara yönelik çözümler geliştiriyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavsız yerleştirmede kayıt bölgelerini, yeni kurulan coğrafi bilgi sistemi doğrultusunda ve geçen yıl karşılaşılan sorunları çözecek şekilde güncelleme çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bakanlık olarak bir önceki yılın kayıt bölgelerini gözden geçirerek güncellemeler yapmak üzere tüm illerin milli eğitim il müdürleri ile birebir çalışmaya başladıklarını belirten Özer, bölgesel toplantıların ilkinin Marmara Bölgesi il müdürleriyle yapıldığını anlattı.

Örnek sorular yayımlanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlanıyor. Kitapçıklarda, sayısal ve sözel testlerde yöneltilecek soruların sayısının yarısı kadar örnek soruya yer veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.