Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Liselere sınıf tekrarı geliyor ve devamsızlık affı kalkıyor

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Liselere sınıf tekrarı geliyor ve devamsızlık affı kalkıyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere sınıf tekrarının geldiğini duyururken öğrencilere "devamsızlığa af yok, beklenti içinde olmayın" dedi. Tekin, açık liseye geçişlerin de zorlaşacağını vurguladı.

Medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere sınıf tekrarının geldiğini ve devamsızlığa af olmayacağını dile getirdi.

Tekin, okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar olduğunu ve ilgili değişikliklerin eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacağını söyledi.

Liselerde sınıf tekrarının olmamasından kaynaklanan sorunlardan söz edildiğini dile getiren Tekin, "Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak” dedi.

Öte yandan devamsızlık konusunda da af olmayacağını ve bu konuda ciddi olduklarını söyleyen Tekin, öğrencilere bu konuda uyarılarda bulundu.

Ortaöğretim öğrencilerinin arasında yaygınlaşmaya başlayan açık liseye kaymaların söz konusu olduğunu da belirten Tekin, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırılacağını vurguladı.

Bakan Tekin'in konuşmasının satır başları şöyle:

Liselere sınıf tekrarı

“Özellikle okul terkleriyle ilgili yaşanan sorunlar var, onlarla ilgili değişiklikler eğitim öğretim yılı başlamadan önce ilgili mevzuat değişiklikleriyle kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı şekilde özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok dile getirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak”

Devamsızlığa af yok

“Aynı şekilde devamsızlıkla ilgili ben buradan bir kez daha söyleyeyim, bu konuda önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içerisinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına…”

Açık öğretim zorlaşacak

"11. sınıftan 12. sınıfa geçen ortaöğretim öğrencilerinin arasında yaygınlaşmaya başlayan, özellikle pandemiyle başlayıp depremle devam eden süreçte açık liseye kaymalar söz konusuydu. Açık liseye kaymalarla ilgili de bir dizi tedbiri önümüzdeki günlerde mevzuat değişiklikleriyle almış olacağız."

"Hem örgün eğitim çağındaki bir gencimizin yaygın eğitim kurumlarına gitmesini doğru bulmuyoruz hem de açık okullara devam eden bu çocuklarımız özellikle çok sayıda arkadaşımızın eleştirdiği bu merdiven altı, izinsiz kurslar üzerinden bir hazırlık sürecine devam ediyor. Bu merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırarak merdiven altı, eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele edeceğiz."

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.