Milli Eğitim Bakanı Tekin müfredat değişikliğinin detaylarını paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Tekin müfredat değişikliğinin detaylarını paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kasım ayı sonu veya aralık ayında müfredat değişikliğine gidileceğinin detaylarını paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kasım ayı sonu veya aralık ayında müfredat değişikliğine ilişkin detayları paylaşacaklarını belirterek, "Tüm ders müfredatlarında sadeleşmeye gidilecek. Tekrar eden şeyler var; ilkokulda tekrar ediyor, ortaokulda, lisede tekrar ediyor, aynı şey, bunları çıkartıyoruz. Bir de hep söylüyoruz, müfredat çok ağır, çok fazla şey var" dedi.

Bakan Tekin, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Tekin, kamuya personel alımında mülakatların kaldırılması yönünde çalışma olup, olmadığına ilişkin soru üzerine, henüz herhangi bir kanun çıkmadığına işaret ederek, mülakat sisteminin halen devam ettiğini söyledi. Tekin, Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki konuşması nedeniyle gözaltına alınan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin konuşmasını tasvip edemeyeceklerini belirterek, "Gereğini yaparız, mutlaka prosedürü vardır. Nasıl böyle bir şeyi tasvip edeyim? Bize çocuklar emanet, ona göre davranmalıyız" dedi.

'MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİNE ÇALIŞIYORUZ'

Öğretmen atamalarının bütçe kanunu kapsamında olduğunu belirten Tekin, atama sayısını bilmediğini söyledi. Tekin, müfredat değişikliği çalışmalarına değinerek, "Çok çalışıyoruz. Muhtemelen kasım ayının sonu gibi veya aralık ayında müfredat değişikliğini, program değişikliğini paylaşmış olacağız. Çünkü yaklaşık 2 ay oldu başlayalı, çalışıyoruz. Bu sabah da toplantımız vardı. Aralık ortaları gibi paylaşmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm ders müfredatlarında sadeleşmeye gidileceğini aktaran Tekin, "Bir; tekrar eden şeyler var, ilkokulda tekrar ediyor, ortaokulda, lisede tekrar ediyor, aynı şey, bunları çıkartıyoruz. İki; bazı konular var ki pedagojik usullerle anlatılmıyor. Lisede anlatılan şey ya da ilkokulda anlatılan şey birbirini tamamlamıyor. Bu, bir sarmaldır. Bir de hep söylüyoruz, müfredat çok ağır, çok fazla şey var. Hiçbir öğretmen müfredatı yetiştiremiyor. Yetiştiremediği için de her gittiğimiz öğretmenler odasında Türkçeci diyor, fizikçi diyor, matematikçi diyor, herkes diyor; "Bize 2 saat yetmiyor, 2 saat daha verin." Herkese verince 60 saat yapıyor" diye konuştu.

'BAZI ŞEYLERİ REVİZE EDEBİLİRİZ'

Tekin, müfredat değişikliği ile ilgili detayların kamuoyuna sunum ile aktarılacağını söyledi. Yeni derslerin eklenebileceğini ve mevcut derslerden çıkartmalar olabileceğini belirten Tekin, "Şimdi bunları konuşmak uygun değil. Çünkü süreci devam eden bir çalışma. Aralık 15'e geldiğinde, bir bakacağız. Bir dersi kaldırmanın bize norm kadro olarak maliyeti olacak. Ya da bir dersin saatini arttırmanın ya da düşürmenin maliyeti olacak, dengeleri bozacak. O zaman tekrar bazı şeyleri revize edebiliriz. O yüzden şimdiden bir şey söylemek doğru değil" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.