MTSAS 2017 Aralık ehliyet sınavı ne zaman yapılacak - Sınav için gereken evraklar ve belgeler

MTSAS 2017 Aralık ehliyet sınavı ne zaman yapılacak - Sınav için gereken evraklar ve belgeler
Binlerce sürücü adayının merakla beklediği ehliyet sınavlarına çok az bir süre var ancak henüz net tarihi bilmeyen vatandaşlar internette sürekli 'Ehliyet sınavı ne zaman yapıalcak' diye yazarak arama yapıyor. Yılın son sınavı olma özelliği de taşıyan maraton hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.

Trafiğe çıkıp kendilerine ait araçlarını sürmek veya iş bulmak isteyen binlerce vatandaşın ehliyet sınavı için yaptığı araştırmalar devam ediyor.Ehliyet sınavı ne zaman sorusunun cevabı merakla öğrenilmek isteniyor. Bir sonraki döneme kadar beklemek istemeyen sürücü adayları yılın son sınavında ter dökebilmek için haberimizden tüm bilgileri okuyabilirler.

EHLİYET SINAVINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Motorlu taşıt sürücüleri kursu yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre; kursta başarısız olan adaylar 45 gün içinde 3 defa daha ön sınava girebilecek. Sınavın süresi 35 dakikanın altına düşemeyecek. 
Lise ve dengi okullar, yüksekokul, üniversitelerde zorunlu ilk yardım ve araç tekniği, trafik ve çevre derslerinden başarılı olduklarını belgeleyenler; bu dersler için eğitime girmeyebilecek. Sadece sınava girebilecek.
B sınıfı ehliyet için sınava giren adaylardan başarısız olanların oranı yüzde 55 ve üstünde olursa, kurs hakkında işlem yapılabilecek. Değerlendirilen adayların sayısı 10’un altında ise bu işlem yapılmayacak.

Sürücü kurslarının açılması ile ilgili alınan karara göre de;

30 bin ve 50 bin arasında olan yerlerde 3,
20 bin ve 30 bin olan yerlerde 2,
10 bin ve 20 bin olan yerlerde ise sadece 1 tane sürücü kursunun açılmasına izin verilecek. 10 binin altında nüfusa sahip olan yerlerde sürücü kursu açılmayacak.

Bunlar dışında; sınava başkasını sokan kişiler için de iki yıl süre ile kayıt dondurulacak. Adaylar, ehliyet sınavlarına iki yıl boyunca giremeyecek

SINAV SÜRESİ EN AZ 35 DAKİKA OLACAK
Direksiyon sınavının süresi, 35 dakikadan az olamayacak. Bu sürenin ilk beş dakikasında adaya, aracın tanınması ile ilgili sorular sorulacak. Adayın, aracı tanıma ve kullanmada yetersiz görülmesi sonucunda sınava son verilecek. Akan trafikte adayın başarısız olması sonucunda, aracı usta öğretici sınav başlangıç yerine getirecek. Her adayın direksiyon sınavından sonra 5 dakika ara verilecek.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ?

Adayların sınavlarda başarılı olabilmesi için en az 70 puan alması gerekir. Sınavda adaylara 50 soru sorulur. En az 35 soruyu doğru cevaplandırarak 70 puana ulaşan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.

EHLİYET İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi.
a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.
e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.