Okullar ne zaman açılacak? İlk ders zilinin çalma tarihi belli oldu

Okullar ne zaman açılacak? İlk ders zilinin çalma tarihi belli oldu
Yılın 9. ayına denk gelen eylülde açılan okullar için araştırmalar başladı. Hangi gün açılacağını ve derslerin ne zaman başlayacağını merak eden milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen sürekli olarak arama motorlarında sonuç araştırıyor. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte ilk ders zili tarihi...

Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. Koca bir yaz boyunca iyi bir tatil yapan öğrenciler artık derslerine odaklanmak zorunda. Öğretmenlerin de eğitim mesaileri başlıyor. Zor bir dönemin başlayacağı eğitim öğretim senesinde tüm öğrencilere başarılar diliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlaann takvime göre oıkulların açılış taihi de belirlendi. Milyonlarca kişi şu an da okullar ne zaman açılacak? sorusunu gündeme getirerek yanıt arıyor. Tüm detaylar ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

OKULLAR 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE NE ZAMAN AÇILACAK?

Üç aylık tatilin ardından ders başı yapacak olan öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk dersine 17 Eylül Pazartesi günü girecek. Yaklaşık 4 aylık bir sürecin ardından 18 Ocak tarihinde sömestr tatiline girecek olan öğrenciler ve eğitimciler, ikinci döneminin ilk dersine ise 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

2018-2019 eğitim öğretim dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde karnelerin dağıtılmasıyla son bulacak.

İlk kez ders başı yapacak olan okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'nci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler, uyum eğitimi dolayısıyla 10-14 Eylül tarih aralığında ders başında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.