2018 Taşeron işçiler arasından sınava girecek isimler belli oldu

2018 Taşeron işçiler arasından sınava girecek isimler belli oldu
Taşeron işçilerin kadroya dahil edilmesi konusunda gerçekleşecek olan sınavlara başvuru sonuçları açıklanmaya başlandı. Çeşitli kurum ve bakanlıkların yanısıra belediyelerde de süreçlerin sonuna gelindi ve artık taşeronlar artık yeni statülerinde çalışabilecek. Peki taşeron işçilerin kadroya geçip geçmediği nasıl öğrenilir?

Uzun süre önce başlayan taşeron maratonu birkaç seçimin ardından tamamlandı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu döneminde dile getirilen taşeronlar için kadroya geçmelerinn önü açıldı ve yapılan güvenlik taramalarının ardından sınavlar gerçekleştilecek. Başvuruların ardından sınavın geleceği gün büyük bir heyecanla bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolunu açan düzenlemeyle ilgili özet bilgi notu paylaştı.

Taşeron işçiler, kadrolu pozisyonda çalışabilmek için geçtiğimiz haftalarda başvurularını tamamladı ve yapılacak taşeron sınavı için bekleyişe geçti.

Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.