2020 Temmuz MTV ödemeleri başladı | Taksitle MTV nasıl ödenir? Bankalara göre ödemeler

2020 Temmuz MTV ödemeleri başladı | Taksitle MTV nasıl ödenir? Bankalara göre ödemeler
2020 yılının ikinci ve son taksidi olan MTV ödemeleri başladı. Temmuz ayı boyunca yapılabilecek ödemelerle ilgili olarak bankalar da taksitle ödeme seçenekleri sunuyor. Peki 2020 MTV ödemeleri nasıl yapılır? Taksitle MTV ödeme yöntemleri haberimizde yer alıyor.

Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici gibi araçlara sahip vatandaşlar için ocak ayında ödenen MTV'lerin ardından bu kez ikincisi için bir aylık süre başladı. Temmuz ayında ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi için pek çok ödeme yöntemi de bulunuyor. Ayrıca bankalar da ödemelerde de taksit imkanı sunuyor. Peki MTV nasıl ödenir? Taksitle MTV ödeme yöntemleri haberimizde yer alıyor.
 


MTV ödemelerinde taksit yapan bankalar

Ziraat Bankası
Kampanya 1-31 Temmuz 2020 tarihleri için geçerli olacak. Bu tarihler arasında Ziraat Mobil, İnternet Şube, ATM, www.gib.gov.tr kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak'ın kredi kartı özelliği ile yapılacak MTV ödemelerinde 100 TL ve üzerindeki işlemler 3 taksite bölünebilecek.

Halkbank
1 -31 Temmuz tarihleri arasında Halkbank İnternet Şubesi'nden, Halkbank Mobil, Halkbank Dialog’dan ya da gib.gov.tr'den gerçekleştirilecek MTV ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecek.

Vakıfbank
VakıfBank Worldcard ile 1-31 Temmuz 2020 tarihleri arasında banka kanallarından yapılacak MTV ödemelerine işlem anında faizsiz 3 taksit yapılabilecek. gib.gov.tr üzerinden yapılacak MTV ödemeleri ekstreye faizsiz 2 taksit olarak yansıtılacak.

2020 mtv ödemeleri

Garanti BBVA
BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, Garanti BBVA ATM’leri ve garantibbva.com.tr’den yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacak. Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr ’de ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 3 taksit, ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan ödemelere ücretsiz 2 taksit fırsatı sunulacak.

İş Bankası
Maximum Kart'la İşCep uygulaması ve İnternet Şubesi üstünden yapacağınız 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde 2 taksit; Maximum Mobil uygulaması üstünden ya da gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirileceğiniz 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 3 taksit fırsatı sunulacak.

Yapı Kredi Bankası
Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi gib.gov.tr, yapikredi.com.tr, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi İnternet Şubesi veya şubelerinden Yapı Kredi kredi kartlarınızla 3 taksitle yapabilir veya dilerseniz MTV’nizi gib.gov.tr üzerinden World Pay QR kodla ödeme seçeneği ile 4 taksitle ödeyebilirsiniz.

 

MTV için son gün ne zaman?

Yeni yılla birlikte uygulanan zamlara kıyasla düşük bir yüzde belirlenen MTV, sürücülerin en çok araştırdığı konuların başında geliyor. Ödeme konusunda iki kez fırsat tanınan sürücüler ocak ve temmuz aylarında paralarını yatırabiliyor. Ancak MTV ödemeyen kişiler için faiz söz konusu. Eğer ödemenizi yapmak istiyorsanız son gün 31 Temmuz.


MTV nasıl ödenir?

Takvimler 2020'ye evrildiğinden itibaren ödenmesine başlanan MTV için birkaç yöntem bulunmaktadır. MTV ödemeleri, 2020 yılında, temmuz ayı itibarıyla araç sahiplerinden taksit olarak talep edilecek. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksiti ise temmuz ayında ödenecek. İşlemler, Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) resmi internet sitesi, vergi daireleri ve bankalar aracılığıyla kolayca ödenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.