Anadolu'yu karış karış dolaşacağız

Anadolu'yu karış karış dolaşacağız
Elite World Hotel Europe’ da gerçekleştirilen Moda Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) 6. Olağan Genel Kurul toplantısında Hüseyin Öztürk yeniden başkan seçildi. Türkiye'nin dünyanın kadim ülkelerinden biri olduğunu belirten Öztürk, “Anadolu’yu karış karış dolaşmaya devam edeceğiz. Şehirlerimizin kültürünü ve folklorik yapısını kumaşa, giysiye ve kostüme giydirerek defileler düzenleyeceğiz” dedi

TİM Başkanı İsmail Gülle, TURKONFED Başkanı Orhan Turan, KOSGEB yetkilileri ve Eximbank yetkilerinin de katıldığı genel kurulda konuşan mevcut Başkan Hüseyin Öztürk, “Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun Ege ve Güney Doğu Anadolu'da bölge koordinatörlüğünü açmayı düşünüyoruz” dedi. “Büyük şehirlerimizdeki hazır giyim Anadolu’ya gitmeli diye ısrarla söyledik. Burada olabildiğince tasarım ürünler ve nitelikli ürünler büyükşehirlerde kalmalı” diyen Öztürk, “Bunu dört- beş yıldır yetkili kanaat önderleri ve sivil toplum örgütlerinin de zorlamasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Anadolu’nun birçok şehirlerinde sektörel ihtisas organize sanayileri oluştu. Bu çok sevindirici. Çünkü büyükşehirlerin standart ürünleriden arınması ve Anadolu’dan istihdam için büyükşehirlere gelen insan sayısının yani göçün durdurulması demek. Bu aynı zamanda, büyükşehirlerin kısmen rahatlaması ve kargaşasının azaltılması ve planlı kümelenmenin daha standartlara uygun hale gelmesini sağlamak demek” ifadelerini kullandı.


Kadim ülkelerden biriyiz

Konuşmasını, “Biz yurtdışından önce kendi topraklarımızı tanımanın gerekliliğine inanıyoruz” şeklinde sürdüren Öztürk, “Bu dönem buna çok ağırlık vereceğiz. Sadece ürünü pazarlamak değil, önce kendi kültürümüzü tanımamız gerekiyor. Dünyadaki kadim ülkelerden biriyiz. Bunu da biz misyon olarak üstlendik. Anadolu’yu karış karış dolaşıp olabildiğince gelene az, gelmeyene üzüntü verdiğimiz gezilerimize devam edeceğiz. Kadim şehirlerin kültürünü ve folklorik yapısını kumaşa, giysiye ve kostüme giydirerek defileler düzenleyeceğiz. Yurtdışı gezilerini kültür gezileri değil, mutlaka ticari geziler haline dönüştürereceğiz. Avrupa Birliği’nin Türkiye’den aldığı pay ithalatta çok düşük.  Biz yüzde 11 noktalarda hazır giyim ürünü satıyoruz. Onu da biz satmıyoruz, onlar alıyorlar. Zaman kaybetmeden hedefimiz, Avrupa’ya daha ağırlıklı ürün satan ülke haline gelmeliyiz. Bu yeni dönemle birlikte hiçbirinize mahçup olmayacağız” açıklamasında bulundu.


Moda Hazır Giyim Federasyonu



Tarihi bir performans

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanı İsmail Gülle ise “İhracatta rekorla kapattığımız ilk beş ayın ardından, haziran ayında da, tarihi bir performans göstererek, 19 milyar 773 milyon dolarla, aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracaatını gerçekleştirdik. Son on iki ayda 199 milyar 567 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, yıllık ihracat hedefimizi şimdiden aştık” diye konuştu. TURKONFED Başkanı Orhan Turan da konuşmasında işsizliğe vurgu yaparak,
“İşsizlik ve özellikle genç işsizlik rakamları, yapısal sıkıntılarımızın devam ettiğini gösteriyor. Ülkemiz orta gelir tuzağına takılmanın kronikleşen sorunlarını yaşarken, pandemi ile sorunları daha da ağırlaşan bir ekonomik yapıyla karşı karşıyayız. Enflasyon pahasına gelen, tüketim odaklı büyüme, istihdam yaratmadığı ve refah getirmediği gibi yüksek faiz ortamı ile birlikte, üretim ve yatırım ortamında belirsizlikler de yaratıyor. İhracat rakamlarında ki rekor artışın birim maliyetlere yansıması, yüksek teknoloji kullanan markalı ürünler ile yüksek katma değer yaratmasını sağlamak için de yeni bir dönüşüm kaçınılmaz görünüyor” dedi.


MGHF 6. DÖNEM YÖNETİM KURULU

Hüseyin Öztürk           Yön.Krl.Bşk.
Hayati Ertuğrul            Bşk.Yrd.
Mukaddes Başkaya      Bşk.Yrd.
Osman Ege                   Bşk.Yrd.
Reis Reisoğlu               Bşk.Yrd.
Mehmet Dalkıran         Bşk.Yrd.
Zafer Özbilge               Genel Sekreter
Okay Şimşek                Sayman
Abdullah Salkım          Yön.Krl.Üyesi
Esin Sarıoğlu                Yön.Krl.Üyesi
Servet Babataşı             Yön.Krl.Üyesi
Hayati Akbaba              Yön.Krl.Üyesi
Hakan Kapıcıoğlu         Yön.Krl.Üyesi
Mehmet Kondur            Yön.Krl.Üyesi      
Gökhan Talay                Yön.Krl.Üyesi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.