Asgari ücret zammı için zaman daralıyor! İşte Erdoğan’ın masasındaki rakamlar…

Asgari ücret zammı için zaman daralıyor! İşte Erdoğan’ın masasındaki rakamlar…
Temmuz ayı asgari ücret zammı için son düzlüğe girildi. Pazartesi günü yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından zam oranları masaya yatırılacak.

Fatma Müge Yücetürk - Milyonlarca asgari ücretli çalışan, temmuz ayında yapılacak zamma kilitlendi. Yeni kabinenin ilk gündem maddelerinden biri olması beklenen asgari ücret ara zammı için çeşitli formüller masada. Peki 2023 temmuz asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? Asgari ücret temmuz zam oranı yüzde kaç olarak belirlendi?

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın masasındaki ilk düzenlemelerden biri asgari ücret zammı olacak. Temmuz ayında yapılması beklenen zammın haziran ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin hafta başında göreve başlamasının ardından asgari ücret ara zammı ile ilgili çalışmaların netleşmesi öngörülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanmasının ardından ise masada bulunan rakamlar değerlendirilerek bir sonuca varılacak.

Öte yandan, sendikalar yeni asgari ücret ile ilgili farklı rakamlar telaffuz ediyor. DİSK taleplerinin en az 16 bin TL olduğunu açıklarken, bakan Vedat Bilgin ise 500 dolar bandını işaret etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.