Asgari ücret zammında beklentiler suya düştü: Talep Dolardan TL'ye döndü

Asgari ücret zammında beklentiler suya düştü: Talep Dolardan TL'ye döndü
Asgari Ücret Belirleme Komisyonu ikinci toplantısını yaptı. Toplantı sonrası beklentiler yine duya düştü.

EMİNE KAŞIKCI- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 2'nci kez toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, işçi kesimini temsilen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada rakam olarak bir uzlaşı sağlanamadığını ve bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceklerini söyledi.

Rakam konusunda bayramdan önce bir karar verileceğini düşünen Ağar, görüşmelerin Türk parası olarak gerçekleştiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde “Dolar yerinde durmuyor her gün farklılaşıyor. Biz TL konuşmak durumundayız. Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek.” demişti.

İlk toplantı geçen hafta gerçekleşti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere ilk toplantısını geçen hafta gerçekleştirmişti.

Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş heyeti temsilcisi Veli Solak, asgari ücret toplantılarının bayramdan önce bitmesini istediklerini belirterek, "Bizim talebimiz; "Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde bitmesi. Asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin maaşlarının günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz" demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.