Altın için son fırsat! O isim tarih vererek açıkladı! Aldınız aldınız…

Altın için son fırsat! O isim tarih vererek açıkladı! Aldınız aldınız…
Piyasa uzmanları, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi.

Ali Birerdinç - Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, altın yatırımcılarını ve satıcılarını ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kritik haber bu kez ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Memiş, Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağı tarihe dikkat çekti.

Altın fiyatları, 20 Haziran 2023 Salı gününe temkinli başladı. Hem Merkez Bankası’nın faiz kararı hem de FED Başkanı’nın yapacağı konuşma sonrasında piyasaların hareketlenmesi bekleniyor.

Altının ons fiyatı 20 Haziran Salı günü 1950 dolardan işlem görmeye başladı. Gram altın 1.483 TL’den alıcı bulurken, çeyrek altın ise 2.397 TL’den işlem görüyor. Altın almak veya satmak isteyenler ve yatırımcılar ise altının geleceği ile ilgili yeni bilgiler edinmek istiyor.

İslam Memiş altın için hangi güne dikkat çekti?

Piyasa uzmanı İslam Memiş’ten konuya dair çarpıcı bir değerlendirme geldi. Faiz kararı öncesinde yatırımcıları uyaran Memiş, yazısında dikkat çekici tespitler yaptı. Gram altının perşembe gününe kadar takip edilmesi gerektiğini belirten Memiş, bu tarihte oluşacak Dolar/TL kuru ile altında düşüşler yaşanabileceğinin altını çizdi.

İslam Memiş konuyla ilgili yazısında gram altının seyri ile ilgili şu ifadelere de yer verdi: “Bin 481’den çıkış yapan yatırımcısının, bin 400-bin 450 lira aralığından alım fırsatı bulacağını söyleyebilirim. Son kez bu fırsatı sunacağını, hedefin bin 550 devamında bin 650 lira seviyesi olabileceğini özellikle anımsatmak isterim."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.