İslam Memiş yatırımcıları son kez uyardı! Doları olanlar yandı! İşte altının zirve yapacağı tarih!

İslam Memiş yatırımcıları son kez uyardı! Doları olanlar yandı! İşte altının zirve yapacağı tarih!
Piyasa uzmanı ve ekonomi yorumcusu İslam Memiş, Merkez Bankası’nın faiz kararının hemen öncesinde piyasaların durumunu değerlendirdi, tavsiyeler verdi.

Cansev Temuçin - Merkez Bankası’nın 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacağı faiz kararı öncesinde piyasalardaki hareketlilik devam ediyor. Ünlü ekonomi yorumcusu ve piyasa uzmanı İslam Memiş de konuya dair yorumlarını içeren bir video paylaşarak yatırımcılara çeşitli uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu. Altın ve döviz fiyatlarındaki seyri değerlendiren Memiş, zirve yapacak tarihleri de açıkladı. TL yatırımcısının hangi dövize yönelmesi gerektiğini belirten Memiş, altının dip yapacağı son tarihi de söyledi

Kişisel YouTube sayfasından bir video yayınlayan piyasa uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Dolar yatırımcısı dikkat!

İslam Memiş, piyasalarda Merkez Bankası’nın faiz kararı olumlu etki gösterirse ilk olarak dolarda 22,80 TL olan destek seviyesinin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Memiş, eğer faiz kararına yönelik olarak piyasalardaki iyimserlik devam ederse Merkez Bankası’nın metni piyasaları memnun ederse bu kez dolarda 21,80 seviyelerini gündeme gelebileceğini ifade etti. Döviz kurunda yaşanan bu düşüşlerin son düşüşler olacağını da sözlerine ekleyen ünlü piyasa uzmanı, bu yıl için 24 ve 25 TL bandındaki beklentilerinin sürdüğünü belirtti.

Dolar ve euro düşecek mi?

“Dolarda bir düşüş öngörüyorum ancak doların bir yatırım aracı olarak tercih edilmemesi gerekir. Doların düşmesi yatırım yapılacağı anlamına gelmiyor. Dolardan uzak durup euro ve sterlin pozisyonumuzu geri almaya başladık. Euro-dolar paritesindeki 1,15 beklentimiz devam ettiğinden dolayı eline dolar geçen yatırımcı bunu euro ve sterlin tarafında değerlendirmeli.

Altının durumu ne olacak?

Altın fiyatlarının yılın üçüncü çeyreğinde 2 bin dolar seviyesine çıkacağını öngören İslam Memiş, riske girmek istemeyen altın yatırımcılarına ise şu tavsiyeleri verdi: Altında 1910 dolar seviyelerinin gelmeme riski olabilir bu nedenle dibi beklememek lazım. 1930 dolardan alım yapılabilir. Riske girmek istemeyenler bu rakamlardan giriş yapabilir.

Gram altın artacak mı?

İslam Memiş, Merkez Bankası’nın faiz kararını ardından gram altında 1.450 TL’nin altına sarkmalar beklediğini açıkladı. 1.400 - 1.450 arasında alım yapmak isteyenlerin son fırsatı olduğuna dikkat çeken Memiş, yaz aylarında gram altında yeni rekorlar görmeye devam edileceğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.