Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Piyasalarda dalgalanmalar devam ederken, tüm gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Fatma Müge Yücetürk - Yeni ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek'in getirilmesinin ardından uygulanacak politikalarda da değişikliğe gidileceğine ilişkin ilk somut adımın Merkez Bankası'nın faiz kararı ile gelmesi bekleniyor. Yeni başkanı ile yoluna devam eden Merkez Bankası, seçimlerin ardından ilk kez faiz kararını açıklayacak. Başkan Hafize Gaye Erkan’ın önderliğinde toplanacak olan Merkez Bankası’nın faiz kararı merakla bekleniyor. Kurumun faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile yeni yönetimin alacağı kararlara saygı duyacaklarını ifade etmişti. Bu durumda Merkez Bankası’nın faiz artırımı yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını 22 Haziran 2023 Perşembe günü açıklayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun toplantı takvimine göre faiz kararının açıklanacağı saat de belli oldu. Buna göre, Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararının Perşembe günü saat 14.00’te açıklanması bekleniyor.

Mayıs ayında karar neydi?

Son olarak 25 Mayıs 2023 tarihinde açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti. TCMB, Para Politikası Kurulu'nun politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranının ise yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdiği açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.