Asgari ücret üç günde kaç dolar eridi? Yeni asgari ücret bugün kaç dolar oldu 23 Haziran 2023?

Asgari ücret üç günde kaç dolar eridi? Yeni asgari ücret bugün kaç dolar oldu 23 Haziran 2023?
20 Haziran Pazartesi günü açıklanan yeni asgari ücret, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından uçuşa geçen dolar karşısına üç günde ne kadar eridi?

Fatma Müge Yücetürk - Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret kararı, 20 Haziran 2023 Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda yeni asgari ücretin 2023 yılının ikinci yarısında net 11.402 TL olacağı belirtildi.

Asgari ücret açıklanmadan önce çalışanların 500 dolar beklentileri olduğu biliniyordu. Ancak 20 Haziran 2023 Pazartesi günü yeni asgari ücret açıklandığında dolar kuru 23,57 TL bandındaydı. Bu durumda asgari ücretin dolar olarak karşılığı 483 dolar oluyordu.

Yeni asgari ücret açıklandığında durum böyle iken, Merkez Bankası’nın dün açıkladığı faiz kararı sonrasında dolarda büyük bir artış yaşandı. 25 TL bandını geçen dolar tarihi zirve yaparak rekor kırdı. Bu durumda asgari ücret de dolar karşısında erimiş oldu.

Pazartesi günü 483 dolar seviyelerinde olan asgari ücret, bugünkü dolar kuru ile 447 dolara kadar geriledi. En yüksek 25,48 TL’yi gören dolar karşısında 11.402 TL olan asgari ücret henüz çalışana yansımadan en az 30 dolar değer kaybetmiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.