Bakan Pakdemirli: Gıda fiyatları düşecek

Bakan Pakdemirli: Gıda fiyatları düşecek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda fiyatlarıyla ilgili vatandaşı rahatlatacak bir açıklamada bulunarak salgın sürecinde gıda fiyatlarının daha da düşeceğini söyledi.

Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gıda üretim ve fiyatları sürekli izleniyor. Ürün takiplerini yapıyoruz. Örneğin limonda bunu yaptık. İhracatı izne bağladık. Bizim kararımızdan sonra yurt içinde fiyatlar düştü, Rusya'da halden bana görüntü gönderdiler limon 4 dolara çıkmış. Bu dönemde önce can sonra canan. Önce iç pazarın talepleri uygun fiyatla karşılanacak sonra ihracat. Üretim yüzde 100 devam ediyor. Bu dönemde yeni bir gıda enflasyonunun anlamı yok. Bu dönemde işsiz kalanları üretime davet ediyoruz.Dün imzalar atıldı. Hazine arazilerinin bir kısmını bedelsiz olarak Tarım Bakanlığı'na aldık. Tarım ve gıda ölmeyecek iki sektördür.Hazine arazilerinde hububat alanında değerlendirebilir. Çipura ve levrek, 3-4-5 Nisan'da kampanyaya katılan tüm marketlerde ve seçkin balıkçılarda uygun fiyata satılacak.

"İmkanlar çerçevesinde üreticilerimiz için her şeyi yaparız"
Pazar ve açık yerlerde ekmek satışı yasaklandı. Aksi durumlarda Gıda WhatsApp ihbar hattı devrede. Vatandaşlar aklına takılanları sorabilirler ve ihbarda bulunabilir. Numarası 0501 174 0 174. Üreticiyi asla mağdur etmeyeceğiz. Ürünü tarlada bırakmayacağız gerekirse hepsini biz alırız. Borçlarla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. İmkanlar çerçevesinde üreticilerimiz için her şeyi yaparız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.