Dolar, Euro,Altın Yükselişi Ne Zaman Duracak? Ekonomistlerden Piyasa Yorumları..

Dolar, Euro,Altın Yükselişi Ne Zaman Duracak? Ekonomistlerden Piyasa Yorumları..
Piyasadaki hızlı artışın yaşanması ile pek çok kişi Dolar Euro ve Altındaki yükselişin ne zaman duracağını merak ediyor. Bu haberimizde uzmanların piyasadaki son durumla ilgili neler söylemiş. Detaylar haberimizde..

Hüsamettin Ozan Aslan- Yeni kabinenin isimlerinin değişmesi ile Hazine ve Maliye Bakanı olarak gelen Mehmet Şimşek'in ardından yeni ekonomi ile ilgili ne gibi rol üstleneceği merak edilirken dün itibarıyla hızla yükselişe geçen Altın, Dolar ve Euro'nun aldığı bu hızlı artış özellikle ülkemizde yaşayan herkesi tedirgin ediyor. Peki Dolar, Altın ve Euro'daki bu artış daha ne kadar devam edecek? Piyasadaki bu hızlı artış için uzmanlar neler söylüyor? Ekonomistlerin piyasadaki sert yükseliş için beklentileri nedir? Detayları haberimizde..

Kurdaki Hareketlilik Ne Kadar Devam Edecek?

Piyasalarda dün sabah saatleriyle etkili olan dolar, euro ve altındaki bu hızlı tırmanış tüm hızıyla sürüyor. 08 Haziran 2023 tarihi verilerine göre Dolar 23.36 TL, Euro 25,09 TL, Altın ise 1461 TL'den işlem görüyor. Peki herkesin sorduğu bu soru olan piyasalardaki bu yükseliş ne kadar daha devam edecek? sorusunun yanıtını uzman isimler neler söylemiş?

İslam Memiş "Merkez Bankası'ndan açıklama veya müdahale gelirse gram altın 1350 lira seviyesine sarkabilir"

Finans Analisti İslam Memiş'e göre eğer Merkez Bankası'ndan herhangi bir karar veya yaptırım gelirse kısa vadeli olarak gram altının TL cinsinden fiyatı 1350 liraya sarkabileceğini ve yaz aylarında özellikle düğün yapacakların altın yatırımı yapacak ya da altın almayı düşünen vatandaşların haziran ayında 1,350 TL seviyesinin altına düştüğünde vatandaşlar için yatırım fırsatı olabileceğini belirterek Ons altında 2 bin 350 dolar seviyesine kar bir yükseliş beklentimiz var ifadelerini kullandı.

Necmettin Batırel "Para Politikası Kurulu hedef belirlediğinde piyasa dengeye kavuşacak"

Ekonomist Necmettin Batırel ise hızla yükselen piyasadaki hareketlilik için Para Politikası Kurulunun hedefini belirledikten sonra piyasada bir denge olabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.