Ekonomist Hakan Kara'dan kriz uyarısı: İkinci yarıda stagflasyon yaşanacak

Ekonomist Hakan Kara'dan kriz uyarısı: İkinci yarıda stagflasyon yaşanacak
Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara, yılın ikinci yarısında muhtemelen stagflasyon yaşanacağını söyleyerek "Temel soru bunun faturasının kime kesileceği. Hesabı yemeği yiyenler değil son dakikada masaya eklenenler ödeyecek gibi görünüyor." dedi.

EMİNE KAŞIKCI- Daha önce de bakanlık ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilmişti.

Dün ise TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 17 kabine üyesi yemin etmişti.

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra nasıl adımlar atacağı merakla konuşulurken Şimşek "rasyonel zemin” çıkışı ile dikkat çekmiş ve dün yaptığı açıklamada da biraz sabır ve zaman istemişti.

Yeni ekonomi yönetiminin ajandasında ise öncelikle enflasyonla mücadele, sermaye piyasalarının ve yatırım ikliminin güçlendirilmesi ile cari açığın azaltılmasına yönelik adımların bulunacağı belirtiliyor.

Dolar/TL dün güne 22,20 TL’lik rekor fiyatı ile başlarken artışını sürdürerek 23 seviyesini de aştı ve bugün de 23,31 seviyesine ulaştı.

Söz konusu bu gelişmeler yaşanırken Merkez Bankası (MB) eski başekonomisti Hakan Kara yılın ikinci yarısında muhtemelen stagflasyon yaşanacağını ve faturanın Şimşek'e kesileceğini söyledi.

Kara sosyal medya hesabından şunları aktardı:

"Yılın ikinci yarısında muhtemelen stagflasyon (düşük büyüme ve yüksek enflasyon) yaşanacak. Temel soru bunun faturasının kime kesileceği. Hesabı yemeği yiyenler değil son dakikada masaya eklenenler ödeyecek gibi görünüyor."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.