O İsim Net Konuştu! 500 ve 1000 Liralık Banknotlar mı Geliyor?

O İsim Net Konuştu! 500 ve 1000 Liralık Banknotlar mı Geliyor?
Ekonomide ve piyasalarda hareketli günler yaşanırken, ünlü ekonomistlerden farklı yorumlar gelmeye devam ediyor.

Cansev Temuçin - Türkiye’de 7 Haziran 2023 Çarşamba günü dövizde ve altında başlayan önlemenez yükseliş halen sürüyor. Doların 23 TL, euronun ise 25 TL bandında işlem gördüğü piyasalarda altın fiyatları da rekor üzerine rekor kırıyor. Bu durumda değer kaybeden Türk Lirası içinse yeni önlemler alınması öngörülüyor.

Türkiye’nin en çok takip edilen ve her açıklaması ses getiren ekonomi yorumcularından biri olan Özgür Demirtaş, konuya ilişkin ilginç bir yorumda bulundu. Kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan Demirtaş, “500 ve 1000 TL’lik banknotların çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Paylaşımının tamamında, “500 ve 1000 liralık banknotları çıkarın artık. Kaçıncı yazışım …” ifadelerine yer veren Özgür Demirtaş’ın isteğine henüz bir yanıt gelmedi.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ve Merkez Bankası’nın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan genç isim Hafize Gaye Erkan’ın ekonomiye dair planları gelecek planları arasında 500 ve 1000 TL’lik banknot basma fikri olup olmadığı bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.