AK Parti Grup Başkanvekili açıkladı: İşte memur, emekli maaşı ve asgari ücret zammı

AK Parti Grup Başkanvekili açıkladı: İşte memur, emekli maaşı ve asgari ücret zammı
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

EMİNE KAŞIKCI- 2023’ün başında gerçekleşen zam sonrası asgari ücret 8 bin 506 liraya yükselmişti.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen ara zammı beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada Asgari Ücret Tespit Komisyonununda çalışmalara başladıklarını aktarmıştı.

Bu kapsamda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak artışı belirlemek için ilerleyen günlerde toplanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk TV'ye konuşan Akbaşoğlu, asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifini komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacaklarını söyledi.

6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını değerlendireceklerini belirten Akbaşoğlu, vatandaşların beklentisini karşılanacağını belirtti.

Öte yandan bayramdan önce de hem ikramiyelerin hem de maaşların verilmesi konusunda da çalışma söz konusu olduğunu aktardı.

Akbaşoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Çalışma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın, bu konuda teknik yönde yaptığı çalışmalar söz konusu. Toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran var, enflasyon oranının yansıtılması söz konusu bir de refah payını buraya ekleyerek memur maaşlarına yansıtılacak. Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın vaat ettiği gerçekleştirilecektir. Bu da inşallah bir ay içerisinde göreceğiz.

Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Haziran ayının da enflasyonunun ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını değerlendireceğiz.

Alım gücü esastır, vatandaşımızın beklentisi karşılanacak. Emeklileri kapsam içerisine alan ve kendi içerisindeki kademelendirmeyi de göz önünde bulunduracak ve çalışanlarımızı memnun edecek düzenlemeyi bir ay içerisinde görmüş olacağız. Bayramdan önce de hem ikramiyelerin hem de maaşların verilmesi konusunda da çalışma söz konusu."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.