Dolar ve euro bugün kaç lira? 23 Mayıs Çarşamba alış satış fiyatı

Dolar ve euro bugün kaç lira? 23 Mayıs Çarşamba alış satış fiyatı
Gece yarısında yaşanan artışla rekorunu daha da yukarı çeken euro ve dolar için araştırmalar başladı. 23 Mayıs Çarşamba Dolar - Euro alış ve satış fiyatları haberimizde...

Son dönemlerde yaşadığı artışla her defasına rekor tazeleyen dolar ve euro gece saatlerinde bir kez daha önemli bir sıçrayışla dikkat çekti. Dolar dün 4,8450 ile yeni zirvesini yaşadı. Euro da 5,65'in üzerinde seyrediyor. Yatırımcılar ve vatandaşlar şu anki durumla birlikte hem doların hem de euronun kaç liradan alınıp satıldığını merak ediyor.

Dolar/TL dün gece yarısı uluslararası piyasada yeni zirve olan 4.8450 seviyesini gördükten sonra bugün de yüksek seyrediyor. Bankalararası piyasada dolar/TL 4,78 civarında hareket ediyor.  Dolar/TL dün gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik iyimserliğe rağmen 4.6608'e kadar yükselmiş, dolar karşısında değer kaybeden tek para birimi olmuştu. Euro da 5,6520 ile yeni rekor düzeye tırmandı. Euro 5,62'nin üzerinde seyrediyor.

FED toplantısının tutanakları bekleniyor
Piyasalar Merkez Bankası'ndan gelecek olası adımları takip ediyor. Merkez'in Türk Lirası'nda görülen sert değer kaybına karşı nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. Merkez Bankası olağan toplantısını 7 Haziran'da yapacak. Piyasaların bugün ayrıca Fed'in son toplantı tutanaklarını bekliyor. Tutanaklarda faiz artış sürecine ilişkin ipuçları takip edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.