Dolar ve Euro’ya ne zaman müdahale edilecek? Merkez Bankası neden müdahale etmiyor? İşte Sebepleri…

Dolar ve Euro’ya ne zaman müdahale edilecek? Merkez Bankası neden müdahale etmiyor? İşte Sebepleri…
Merkez Bankası’nda başkan değişikliği konuşulurken, 7 Haziran Çarşamba gününe döviz fiyatlarındaki rekor yükseliş damga vurdu…

Cansev Temuçin - 7 Haziran 2023 Çarşamba sabahı piyasalarda dolar ve euro fiyatları tarihi seviyelerden açılış yaptı. Gün içerisinde döviz fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken Amerikan doları 23 TL, euro ise 25 TL’den işlem görmeye başladı. İngiliz Sterlini ise 29 lira bandına tutundu. Peki döviz fiyatlarındaki bu yükseliş devam edecek mi? Türk lirasının değer kaybı sürecek mi? Merkez Bankası dolar ve euro fiyatlarına müdahale edecek mi?

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesi piyasalarda olumlu etki yaratmıştı. Ancak birkaç gün süren bu olumlu etki yerini TL’nin rekor değer kaybına bıraktı. Yeni Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna genç isim Hafize Gaye Erkan’ın oturacağına kesin gözüyle bakılırken yaşanan son gelişmeler gözleri Merkez Bankasına çevirdi.

Bugün yaşanan gelişmelerin ardından Merkez Bankası’nın dolar ve euronun yükselişine müdahale edip etmeyeceği merak konusu oluyor. Henüz TCMB’den ve hükümet yetkililerinden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.