Ek MTV Uygulaması'nın Detayları Belli Oldu, Resmi Gazete'de Yayımlandı

Ek MTV Uygulaması'nın Detayları Belli Oldu, Resmi Gazete'de Yayımlandı
Ek MTV uygulaması'nın detayları belli oldu. Buna göre MTV'yi ödemeyen aracını satamayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kayıt ve tescili bulunan tüm taşıtların (otomobil, minibüs, midibüs, kamyonet, kamyon, uçak, helikopter) 31 Aralık 2023 tarihine kadar ek MTV kapsamına alınacak. Buna göre tüm taşıt grubunun bir defaya mahsus olmak üzere 2023 yılı için MTV tutarına, ek MTV vergisine tabii olacak.

Ek MTV'yi ödemeyenlere ne olacak?

Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemek istemeyen vatandaşlara bir çok yaptırım uygulanacak. İlk olarak araçlarında satış işlemini gerçekleştiremeyecekler. Daha sonrasında trafikten çekemeyecek, hurdaya çıkaramayacak, yurt dışına çıkamayacak, tescil kaydı yapamayacak.

headline.webp

Deprem bölgesinde hasar alan araçlar bu uygulamanın dışında tutulacak

Depremde ağır hasar alan ve kullanılmaz hale gelen araçlar bu kapsamın dışında tutulacak. Mücbir sebep hali olan tüm yerlerde bu uygulama geçerli olacak. Depremde 1. derece yakınını kaybetmiş olan mükelleflerin ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulacak.

Ödeme planı nasıl olacak?

Ek MTV yasasının yayım tarihinden itibaren 31 Aralık 2023 tarihine kadar ilk defa kayıt olacak taşıtların MTV'si ile birlikte ek MTV'si tahsil edilebilecek. Ayrıca Ek MTV, taksit seçeneğinin de kanunun yayımlandığı ayın sonuna kadar sonraki taksitin 2023 Kasım ayının sonuna kadar eşit taksitlendirme ücreti yapılabilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.