Ek MTV’yi kimlerin ödeyeceği belli oldu! Bu tarihe dikkat…

Ek MTV’yi kimlerin ödeyeceği belli oldu! Bu tarihe dikkat…
Araç sahiplerinin isyan etmesine neden olan ek MTV ödemesine dair tüm detaylar açıklandı. İşte tüm araç sahiplerinin bilmesi gereken o hususlar…

Büyük tartışma yaratan ek MTV’ye dair detaylar netleşmeye başladı. Araç sahipleri için bir tarih belirlenirken, ödeme yapmayanların muayenelerinin yapılmayacağı açıklandı. Buna göre devir işlemleri için belirlenen bir tarih bulunurken, kimlerin yarım kimlerin tam MTV ödeyeceği de belli oldu.

CNN Türk’ün Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taslağına göre hazırladığı haberde, ek motorlu taşıtlar vergisine dair tüm ödeme detayları belirtildi. Buna göre, aracın devir işlemleri 15 Temmuz 2023 tarihinden önce yapıldıysa aracı alan, bu tarihten sonra yapıldıysa aracı satan kişi vergiyi ödemek zorunda olacak.

Ödemeyene muayene yok!

Öte yandan ek MTV ile ilgili çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıktı. Ek MTV’sini ödenmeyen araçlara muayene yapılmayacağı açıklandı.

Bu tarihe dikkat!

GİB’in taslağında yer alan bilgilere göre, kanunun yayımlandığı 15 Temmuz 2023 tarihinde vergi mükellefi olanlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar ilk defa tescil edilen taşıtların sahibi olan kişi ve şirketler ek MTV’den mükellef olacak.

Ek MTV’yi kimler yarım ödeyecek?

Gelir İdaresi’nin belirlediği çerçeveye göre, yeni trafiğe çıkanların ek MTV ödemesine dair durumlar da belli oldu. Buna göre, 2023’ün ikinci yarısı ilk defa sicile kaydedilen sıfır kilometre aracın ek MTV’si 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin olara ödenecek.

Ek MTV ödeme taksitleri

Ek MTV’nin ilk taksiti ağustos ayının sonuna kadar, ikinci taksiti ise kasım ayının sonuna kadar ödenecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.