Ekonomist Şatıroğlu'ndan dolar uyarısı: 'Satanlar pişman olacaktır'

Ekonomist Şatıroğlu'ndan dolar uyarısı: 'Satanlar pişman olacaktır'
Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Twitter hesabından yaşanan kur artışına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kur artışını 'anormal' olarak değerlendiren Şatıroğlu, dolar/TL için '7.85 üzeri kalıcı olmaz' dedi.

Türkiye'de dün gece itibariyle Asya piyasalarının açılmasıyla döviz kurlarında görülen ani artış, ülke gündeminde en üst sırada konuşulmaya devam ediyor. Dün gece saatlerinde 8.50 seviyesini zorlayan Dolar/TL kuru anlık olarak 7.90 seviyelerinde seyrediyor.

Yaşanan durumla ilgili Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan ekonomist Tunç Şatıroğlu, kurdaki hareketi 'anormal' olarak nitelendirerek, hem dolar hem de gram altın için bir satış fırsatı olduğunu belirtti. 7.85 üzerinin kalıcı olmayacağını söyleyen Şatıroğlu, "Dün yapması gereken açıklamayı yapmayan merkez bankası başkanı artık bugün yapmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan ne dedi?

Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, :

"Uygulamakta olduğumuz 'enflasyonda düşüşü önceliklendiren' makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz."

"Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir. Reform paketimizde yer alan eylemler de, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karşı direncimizi artıracaktır.”

'Piyasanın ikna edilmesi lazım'

Ekonomist Şatıroğlu, açıklamanın yeni Merkez Bankası Başkanı tarafından yapılması gerekliliğine dikkat çekerek, "Kurda Hazine'den gelen açıklamayla geri çekilme başladı. Ancak piyasayı ikna edecek asıl açıklamayı yeni başkanın yapması ve enflasyonda kalıcı düşüş olmadan faizlerde indirim yapmayacağını ve gerekirse daha da yüksek faiz vereceğini açıklaması ve piyasayı ikna etmesi lazım" dedi.

'Fiyatlarda yeniden bir dalgalanma olabilir'

Şatıroğlu değerlendirmesine şunları ekledi: "Saatlikte göstergeler SAT'a döndü. Ancak henüz çok erken, öğle saatlerinde Londra'nın da devreye girmesiyle fiyatlarda yeniden bir dalgalanma olabilir. Yine de satış fırsatı demeye devam ediyorum bu seviyede. 7,77 desteğine kadar geri çekilme olmasını beklerim. Orası destek olur, o destek kırılırsa tekrar normalleşmeye başlarız, dolar düşüş trendine geri döner."

'Satanlar pişman olacaktır'

Başka bir paylaşımında borsanın devre keserek başladığını yazan Şatıroğlu, "Devre keserek güne başlıyor. 1436 desteğinin de altındayız. 1408 desteğini takip edeceğiz. Gün içinde olanlardan ziyade kapanış önemli olacaktır. Bu düşüş alım fırsatı olacaktır ancak aceleci olmamak lazım. Satanlar pişman olacaktır" değerlendirmelerini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.