Elinde TL olanlar dikkat! Altında son dakika fırsatı geliyor! İslam Memiş uyardı…

Elinde TL olanlar dikkat! Altında son dakika fırsatı geliyor! İslam Memiş uyardı…
Ekonomi yorumcusu, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve döviz yatırımcıları için tarih verdi.

12 Temmuz 2023 Çarşamba günü ABD yıllık enflasyon rakamları açıklandı. Ülkede TÜFE yüzde 3’e geriledi. Altın analizcisi ve ekonomi yorumcusu İslam Memiş ABD enflasyon rakamlarıyla bağlantılı olarak Türkiye’deki dolar yatırımcılarını uyardı. Memiş, dolar 28 lira olduğunda euronun 30 TL sınırlarında kalacağını söyleyerek elinde TL bulunanlara seslendi. Memiş bu aşamada elinde TL olanların alım yapmadan beklemede kalması gerektiğini vurgulayarak dolarda düşüş yaşanacağını belirtti.

"Altında yakın zamanda alım fırsatı geliyor"

Piyasalarda yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş dikkat çeken açıklamalar yaptı. Altında yakın zaman içinde bir yatırım fırsatı geleceğini belirten Memiş şunları söyledi: "Altın fiyatlarında kesintisiz bir yükseliş varmış gibi görünse de, gram altın ve çeyrek altın fiyatları aslında dövizden aldığı destekle yükselirken, ons tarafında haftalardır dar bir bant aralığında gelgit hareketi görüyoruz. Şahsen ben geçtiğimiz aylarda arkadaşlarımla birlikte tüm birikimimi Türk lirasına yönlendirmiş ve beklemeye geçmiştim. Altın için yakın zamanda gelecek bir alım fırsatını şahsi olarak da değerlendirmeyi düşünüyorum.

Altın yatırımcısına sabır mesajı!

Altınla ilgili beklentilerini yorumlamaya devam eden Memiş, yatırımcılara acele etmemeleri gerektiğini söyledi. İşte Memiş’in ilgili konuya dair ifadeleri: “Altın ons fiyatları 1925 dolarlara gelirken 1920-1935 aralığında olacağı bekleniyor. Temmuz ayında 1860 ile 1960 dolar aralığında takip edecek. Gram altın şuan TL piyasasında 1622-1632 seviyelerinde. Göbek seviyesine yılın ikinci yarısında başlanırken dolar kurunun 24 TL olması gerekiyor. Bu yüzden elinde TL bulunduranlar biraz sabırlı olmalı ve yatırım için acele etmemeli’’

‘’İki kademeli şekilde tekrar giriş yapacağım.’’

Güne yükselişle başlayan BİST hakkında da çeşitli değerlendirmeler yapan Memiş, ‘’Borsa İstanbul 6390 puanda. 0.43'lük değer artışı var. Borsa tarafında yükselişlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Düşüş beklentim devam ediyor. 5950 seviyesi var beraberinde. Yıl sonunda yeni rekorlar göreceğiz. Benim gibi alım yönünde beklentisi olan 5770 ve 5470 aralığını bekleyebilir. Şu anda alım kararım yok. Düşüşler olduğunda iki kademeli şekilde tekrar giriş yapacağım. Borsa tarafından diğer emtialardan daha fazla kazanma ihtimali olduğunu da belirtmek isterim.’’ dedi.

İlk kez altın alacaklar dikkat!

İlk kez altın alacakları uyaran Memiş, riskli fiyat aralığını belirterek sonbaharı işaret etti. İşte İslam Memiş’in altın yatırımcıları için söyledikleri: ‘’Altının ons fiyatı 1956 dolarda. Bu hafta için özellikle 1960 dolara kadar yükseliş gerçekleşebilir, kalıcı olmaz, 1920'ye kadar gerileyebilir uyarılarım vardı. Yıl içinde 2150-2350 doları beklemeye devam ediyor olacağız. Ons tarafında yaşanan düşüşlerin fırsata çevrilmesi gerektiğini sık sık ifade ettim. Gram altın 1650 - 1657 lira aralığında. Ekranlarda ise 1640 lira seviyesinde. Son iki haftadır yine yatırımcılara ekran fiyatları ile Kapalıçarşı'da farklılık oluştuğunu, 20-25 liralık farkı göz önünde bulundurmanız gerektiğini ifade ettim. Bu farklar gram altın için risktir. Yılın kalan yarısında, muhtemelen eylül ayında gram altın 1700-1800'e kadar yükselebilir. İlk güçlü direnç seviyesi olan 1650 test edildi. Buradan geri çekilme yaşanabilir. İlk kez altın alacak yatırımcı dikkat etmeli. Dolar TL kuru yükseldiği için gram altın rekor üstüne rekor kırıyor.’’ dedi.


Borsaya vurgu yaptı

Altın ve para piyasalar uzmanı Memiş, gümüşün baskılandığını belirttikten sonra altın, gümüş ve borsa arasında borsanın en avantajlı olabileceğini belirtti.

Memiş kendi yatırım yapacağı yatırım aracını da açıklayarak şunları söyledi: ‘’Gümüş gramı 20 lira seviyesinin üzerinde, yaklaşık 6 aydır, 20-25 lira aralığını ifade ediyorum. Dolar TL kurundan destek alarak gümüş gram 20 lira üzerinde. Eğer Merkez Bankalarının baskılaması olmasaydı gümüş gramı geçen yıl 20 lirayı görecekti. 6 aylık gecikmeden sonra nihayet 20 lira üzerinde. Bir sonraki ataklarda 23-24 liraya kadar yükselişleri takip edeceğiz. Ons gümüş tarafında da ciddi yükselişler gördük. Düne kadar ons gümüş yükselmiyor diyenler 2 dolarlık atak görünce şaşırdılar. Şu anda ons gümüş 24 dolar seviyesinde. Bir sonraki ataklarda 26 ve 28 doları takip etmeye devam edeceğim. Bu yıl sonunda 30 dolar seviyesinde rakamlar görebiliriz. Ons altın gibi ons gümüş de baskılanmaya devam ediyor. Elinde gümüş bulunduranın bence elinde altın bulunduranın bence en az eylül ayına kadar beklemesi devam ediyor. En az 1.5 ay ve 2 ay daha beklemesi gerektiğini belirtmek isterim. Şu anda TL bazlı döviz almak, altın ve gümüş almak riskli. Bunlar içinde en avantajlı olan borsadır. Borsadaki alımlar diğer yatırım araçlarına karşı bizi daha fazla koruyacaktır.’’

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.