İslam Memiş büyük tuzağı açıkladı: Satan kurtulur!

İslam Memiş büyük tuzağı açıkladı: Satan kurtulur!
Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve doları olan vatandaşları uyardı. Altında yapılan tuzağı açıklayan Memiş, "dolarınız varsa satan kurtulun" dedi.

Piyasa uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılara yönelik yeni öneriler geldi. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında ve Fed’in kararı öncesinde çeşitli değerlendirmelerde bulunan Memiş, altın ve döviz yatırımcılarını uyardı.

İslam Memiş, elinde altın bulunanlara yönelik dikkat çeken uyarılar yaptı. Altında Fed’in faiz kararı sonrasında sert bir düşüş yaşanabileceğini söyleyen Memiş, 26 Temmuz tarihini işaret etti.

Benzerliği dile getirdi

Merkez Bankası tarafından her türlü döviz talebi yaratabilecek işlemlere getirilen kısıtlamalar nedeniyle gösterge kur ile fiziksel piyasalardaki kur arasında makas farkının yükseldiği dönemin yeniden yaşandığını söyleyen İslam Memiş, ons altın fiyatında 2 bin dolar bandının aşılmayacağı yönünde tahminde bulundu.

Dev yükseliş kapıda

Fed’in alacağı tutumun büyük önem taşıdığını belirten Memiş, toplantıda hareketsizlik kararı çıkarsa altın fiyatlarının büyük bir yükselişe başlayacağının da altını çizdi.

Altın gibi dolar fiyatlarının da bu artıştan etkileneceğini belirten ünlü piyasa uzmanı, yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğini de söyledi.

Paniğe kapılmayın!

Yatırımcılara sabırlı olmaları yönünde uyarılarda bulunan Memiş, 25-26 Temmuz tarihine kadar yaşanacak ani düşüşler karşısında paniğe kapılarak satış yapılmaması gerektiğini de belirtti.

İşte yıl sonu tahminleri

Mevcut durumdan yararlanmak isteyenlerin altında yaşanan düşüş karşısında dip fiyattan alım yapabileceklerini de söyleyen Memiş, yıl sonu tahminlerini açıkladı.

Memiş, altının ons fiyatının yıl sonuna kadar 2.350 dolara gram altın fiyatlarının ise 2 bin liraya çıkabileceğini belirtti.

Dolar yatırımcıları dikkat!

Altının yanı sıra döviz yatırımcılarına da seslenen İslam Memiş, ABD Merkez Bankası’nın kararının ardından dolarda düşüş yaşanabileceğini söyledi. Euronun ise bu düşüşten etkilenmeyeceğini dile getiren Memiş, elinde dolar olanların euro ve altın yatırımlarına yönelmeleri gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.