EYT son dakika gelişmeleri! Partiler uzlaşma sağladı mı?

EYT son dakika gelişmeleri! Partiler uzlaşma sağladı mı?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika haberlerini merakla takip ediyor. Partilerin görüşmeleri sonrasında netleşmesi beklenen EYT ile ilgili son detaylar haberimizde.

Prim günlerini doldurmalarına rağmen yaşlarını tamamlamadıkları için emekli olamayan vatandaşlar kendilerine hak tanınacağı anı bekliyor. İnternet üzerinde sürekli EYT son dakika haberleri yazarak araştırma yapan yüz binlerce kişi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar için emeklilik fırsatı tanınacak mı? İşte detaylar...

EYT Son dakika
İYİ Parti’nin, TBMM Genel Kurulu’nda “emeklilikte yaşa takılanlar (EYT)” ile ilgili, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin doğrudan gündeme alınması önergesi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin kabul oyu verdiği önergenin sahibi İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün konuşmasında, “Siyasi rekabeti bir kenara bırakalım ve bu meseleye siyaset ve partilerüstü bir mesele olarak yaklaşalım. Bu hak gasbının ve mücadelesinin sağcısı, solcusu, şu partilisi, bu partilisi yoktur” demişti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da “MHP’nin kanun teklifi daha farklı. Gündeme geldiğinde de hep birlikte Meclis’te uzlaşma hâlinde çıkaracağız”diye konuştu.

Erdoğan açık kapı bırakmıştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada; “Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur.” demişti.

Sosyal güvenlik mevzuatına göre emekli olabilmek için sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş olarak 3 ayrı hususa bakılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, “Emeklilik için 1999 yılına kadar yalnızca hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı yeterliydi. Bu tarihte yapılan bir düzenlemeyle kademeli olarak yaş şartı da getirildi. Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar başlığı altında yürütülen kampanyanın özünde işte bu uygulama vardır.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.