Getir kepenk kapattı! Sıra şimdi o ülkede!

Getir kepenk kapattı! Sıra şimdi o ülkede!
Hızlı teslimat devi Getir, Çarşamba günü o ülkedeki varlığına son verdi.

Rekabet puanı şikayetlerine konu olan şirket, mağazayı 1 Temmuz yasası kapsamında dolandırarak depo olarak sınıflandırdı. Getir'den yapılan açıklamada, olumsuz düzenlemeler ve ekonomik ortam sonrasında çekilme kararının kaçınılmaz olduğu kaydedildi. Paris belediye başkan yardımcısı Emmanuel Grégoire, hareketin karanlık depolar olarak adlandırdığı sistemi "sonlandırdığını" söyledi.

2015 yılında Türkiye'de kurulan ve dünyaya açık olan Getir, en son Aralık 2022'de Alman kargo şirketi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın almıştı. Covid-19 pandemisi nedeniyle gelirleri artan fast-food paket servis firmaları, sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte talepte keskin bir düşüşle karşı karşıya.

Dünya çapında yükselen faiz oranları, yatırımcıların zarar eden yeni teknoloji şirketlerine olan iştahını da azalttı.Getir ve Gorillas'ın geri çekilmesi, 1.300 kişinin işini kaybetmesi anlamına geliyor.

waytbnfdvkcixw50b4vr2q.webp

İspanya'daki faaliyetlerini de sonlandırıyor

İspanya'nın en büyük sendikası CCOO, Getir'in İspanya'daki faaliyetlerine son vereceğini ve 1.560 çalışanının tamamını işten çıkaracağını duyurdu.
Grup, Getir'in son yatırım turunun beklendiği kadar para toplayamamasının ardından bu kararın alındığını açıkladı: CCOO "Şirketin Getir'in gelişiminden veya şirketin İspanya'da sahip olacağı pazar stratejisinden habersiz olan acınası yönetimini kınıyoruz. Zararı en çok işçiler görecek." açıklama yapmak.

Getir, BBC Türkçe'ye yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Müzakereler sırasında, İspanya'daki faaliyetlerimizle ilgili diğer tüm olasılıkları değerlendirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Müzakere sürecine saygımız gereği, bu konuları süreç tamamlandıktan sonra açıklama yapacak hale getireceğiz."

İngiliz teslimat devi Deliveroo'nun İspanya'dan çekilmesinin ardından Getir'in rakipleri Glovo, Just Eat ve Uber Eats pazar paylarını artırırken Getir geride kaldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.