Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak temmuz 2023?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi gün, saat kaçta açıklanacak temmuz 2023?
Ekonomi piyasalarında tüm gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz rakamlarına çevrildi. İşte temmuz 2023 TCMB faiz kararının açıklanma tarihi…

Döviz ve altında yaşanan rekor yükseliş devam ederken, Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklamaya hazırlanıyor. Peki piyasa uzmanlarının tahminleri ne yönde? TCMB faiz artıracak mı? Karar ne zaman açıklanacak?

Enflasyon rakamları, vergi artışları ve döviz ile altında yaşanan tarihi zirvelerin gölgesinde Merkez Bankası bu hafta faiz kararını açıklamaya hazırlanıyor. TCMB yönetiminde yaşanan değişikliklerle birlikte para politikalarında uygulanan farklılıkların etkilerinin görülmeye başladığı günlerde açıklanacak faiz oranı merak konusu oluyor. Pek çok kişi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın temmuz ayı faiz kararının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı temmuz 2023’te ne zaman açıklanacak? Hangi gün TCMB faiz kararı belli olacak? Faiz kararı saat kaçta duyurulacak? İşte tüm yanıtlar…

Bu hafta Türkiye’de hem yatırımcılar hem de ekonomiyi yakından takip eden vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

TCMB temmuz ayı faiz kararı açıklanma tarihi

TCMB temmuz ayı faiz kararı 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak. Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanacak olan Para Politikaları Kurulu yapacakları toplantının hemen ardından aldıkları kararı duyurucak. Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararının 20 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te açıklanması bekleniyor.

Haziran ayında bir ilk yaşanmıştı

Bilindiği gibi yönetim değişikliğinin hemen ardından haziran ayında açıklanan faiz kararı ile Merkez Bankası ilk kez faiz artırımına gitmişti.

Beklentiler ne yönde?

Öte yandan yatırımcıların ve piyasa uzmanlarının 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili değerlendirmeleri de ortaya çıktı. AA Finans’ın beklenti anketinin sonuçlarına göre, TCMB’nin politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 20'ye yükselteceği öngörülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.