Banka hesabı olanlar dikkat! Başvuru yapmazsanız hesaplarındaki paralar silinecek

Banka hesabı olanlar dikkat! Başvuru yapmazsanız hesaplarındaki paralar silinecek
Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre yasal süre olan sürenin yaklaşması nedeniyle eğer başvuru yapmazsanız paranız silinecek.

Ziraat Bankası, Halkbank, Yapı Kredi, İş bankası, ING, TEB gibi banka kurumları resmi internet sitelerinde vatandaşları uyaran bir sorgulama sayfası yayınladı. Bu sayfaya göre unuttuğunuz ya da hali hazırda yıllardır kullanmadığınız banka hesabınız varsa bu hesapta bulunan paralar çok kısa bir süre içerisinde silinecek.
Atıl durumda olan ya da hali hazırda kullanmadığınız bir banka hesabınız varsa zaman aşımı sebebiyle Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) kullanmadığının banka hesabınızdaki paralar devredilecek.

Edinilen duyuruda 15 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapmazsanız yıllarca kullanmadığınız hesabın içerisinde paranız varsa bu meblağ TMSF'ye geçerek hesaptan silinmiş olacak. Ve sonrasında paranızı geri alamayacaksınız.


Bankaların resmi sitesindeki açıklama ise şöyle;

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir.”

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.


Asrın felaketi dolayısıyla bu süre uzatılmıştı

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı aslında 15 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek süre olağanüstü durumdan dolayı 15 Eylül 2023 tarihine ertelenmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.