Faik Öztrak’a tepki: Dumanla mı haberleşecektik?

Faik Öztrak’a tepki: Dumanla mı haberleşecektik?
CHP’de gizli toplantı şoku sürerken görüşmeye katılan isimlerden ardı ardına açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CHP’de sızdırılan toplantı gündem yaratmaya devam ediyor. Dün parti sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı açıklamalar ise toplantıya katılan isimler tarafından eleştiriliyor. Konuyla ilgili konuşan ve toplantıda öne çıkan isimlerden biri olan Gökhan Günaydın, “Dumanla mı haberleşecektik?” diyerek Öztrak’a gönderme yaptı.

CHP’deki olay yaratan gizli toplantıya katılan isimlerden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın Cumhuriyet’e bir açıklama yaptı. Toplantıya katılma amacını açıklayan Günaydın, görüşmenin tüzüğün verdiği yetki çerçevesinde gerçekleştirildiğini de dile getirdi.

“PM üyeleri nasıl habeşleşecek?”

Faik Öztrak’ın dün düzenlenen CHP MYK sonrasında yaptığı açıklamaları da doğru bulmadığını söyleyen Gökhan Günaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sızdırılan videoda Parti Meclisi üyeleri bu konuyu kendi aralarında siyasi ve hukuki bir meşruiyet çerçevesi içerisinde konuşuyor ve olgunlaştırıyorlar. Bir dilekçe hazırlığı ve imza toplama sürecinden bahsediyorlar. Tüzük bu yetkiyi vermişse bu yetkiyi PM üyeleri nasıl kullanacaklar? Toplantı yapmadan mı yapacaklar, aralarında telapati mi geliştirecekler, dumanla mı haberleşecekler? Ya zoom toplantısı yapılacak ya da fiziki toplantı yapılacak. Bu son derece doğaldır. Toplantının içeriğinde de ne nezaket ne de parti yararı açısından bir sorun bulunmamaktadır. Orada ifade ettiği görüşler çoğumuzun kamuoyunda ifade edilen görüşlerdir. Gizlisi saklısı yoktur. Bunun neresi etik dışı, bunun neresinde başka türlü bir davranma olanağı var. PM üyeleri nasıl olacak da bir araya gelip toplantı yapacaklar. Toplantıda PM üyesi olmayanlar da vardı ancak partide süre giden tartışmaların bir parçası. Böyle toplantılarda bir araya gelmek son derece doğaldır. Bu toplantılar hep yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Bunların tamamı partinin daha iyi olmasına yönelik düşüncelerdir.”

Dilekçe neden işleme koyulmadı?

Bahsi geçen toplantıda sözü edilen dilekçenin neden işleme alınmadığının da ifade eden Günaydın, PM toplantısına işaret etti. Günaydın, 19 Temmuz günü verilmesi gereken dilekçenin pazar günü yapılacağı açıklanan PM nedeniyle işleme alınmadığını belirtti.

“Gizli katılımcı” kimdi?

Öte yandan söz konusu videoda yer alan ve görüntüleri sızdıran kişi olduğu iddia edilen “katılımcı” adlı kişinin bir belediye başkanı olduğu iddia edilmişti. Gökhan Günaydın bu iddiayı da yalanlayarak görüşmedeki tek başkanın Ekrem İmamoğlu olduğunu söyledi.

Günaydın sözlerini; “Burada asıl araştırılması gereken şey videoları kaydederek ve sızdırarak siyaset yapmaya yeltenenlerdir. Sızmış, sızmamış benim açımdan zerre kadar önemi yok” diyerek tamamladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.