Sızdırılan toplantı sonrası CHP'li Özgür Özel'den ilk açıklama: İstifa etmeyeceğim

Sızdırılan toplantı sonrası CHP'li Özgür Özel'den ilk açıklama: İstifa etmeyeceğim
CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki toplantının sızmasına yönelik ilk açıklama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li kurmaylarının zoom üzerinden yaptığı toplantının sızdırılması CHP'de yeni bir krizi ortaya çıkardı.

Toplantıya katılan isimler arasında İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel gibi isimler yer alırken bazı MYK üyelerinin CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın görevden alınması gerektiğini belirterek Kılıçdaroğlu'ndan bunu talep ettiği ileri sürüldü.

CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel'den sızdırılan toplantıya ilişkin açıklama geldi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar'ın haberine göre, yaşanan tartışmalar üzerine de görevinden istifa etmeyeceğini ve daha büyük adımlar atılacaklarının mesajını verdi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yaşanılan seçim mağlubiyetinin ardından, ülkenin geleceği için parti adına bir çare ve bir çıkış aradıklarının altını çizen Özel, "Genel Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz ve yaklaşan yerel seçimlerden en güçlü biçimde çıkmanın yolunu açmayı istiyoruz” dedi.

"Bundan daha doğal bir şey yoktur"

Yapılan toplantıda partideki bazı görevden almalarla ilgili değerlendirme yaptıklarını aktaran Özel, “Partimiz olağan kurultay sürecine girmiştir, bu sürecin sağlıklı işlemesini istiyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazı fikir alışverişinde bulunmak, istişare etmek ve ortak aklı aramaktır. Bu nedenle bu sürece zarar vereceğini düşündüğümüz örgütümüzde yaşanan bazı görevden almalarla ilgili arkadaşlarımızla istişare yaptık, bundan daha doğal bir şey yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Toplantının sızdırılması

Toplantının sızdırılmasının sert sözlerle eleştiren Özel, “Bu toplantıya özel bir gizlilik atfetmemize rağmen, toplantının kaydedilerek servis edilmesi ve bu toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılması partimiz içinde ya da partimiz dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu göstermektedir. Bir toplantının ses veya görüntü kaydını katılımcıların rızası olmaksızın elde etmek ve yayınlamak özel hayatın gizliliğini ihlal eden ağır bir suçtur. Hukuka ve ahlaka aykırı bu yöntemi uygulayanlar, CHP'nin demokrasi kültürüne, tarihine, kurumsal kimliğine yabancı olduklarını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

MYK’YA NEDEN KATILMADI?

Özel, bugün gerçekleşen MYK toplantısına katılmama gerekçesini de şu sözlerle açıkladı: “Bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantımız dün akşam saatlerinde ilan edildiğinde seçim bölgem Manisa’daydım ve toplantının gündeminin yalnızca bazı örgütlere yapılacak görevlendirmeden ibaret olacağı bilgisini alınca Ankara’daki toplantıya katılmadım.”

‘İSTİFA ETMEYECEĞİM’

Özel, başına yansıtan istifa ve görevden almaya ilişkin haberlere dair de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bugün bazı yayın organlarına Merkez Yönetim Kurulu toplantısında grup yönetiminden bazı isimlerin görevden alınması ya da istifalarının istendiği bilgileri yansıdı. Bu konunun toplantıda hiç gündeme gelmediğini öğrendim, bazı MYK üyelerinin bu konuda talepleri gündeme getirdiğini söylediğini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz seçilmiş Parti Meclisi üyeleridir. Grup Başkanı ve Grup Başkanvekilleri ise Meclis Grubunca seçilmektedir. Partimizin iç mevzuatında grup yöneticileri için görevden alma gibi bir mekanizma bulunmamaktadır.

Dönem başında Grup Başkanlığına aday olduğumu ve bu göreve başka talipli varsa yarışa hazır olduğumu ilan etmiştim. Bugün yaşanan tartışmalar üzerine de görevimden istifa etmeyeceğimi, usulüne uygun yarışma taleplerinden de kaçmayacağımı partimiz kamuoyuna aracılığınızla ilan ederim.”

Özel, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan ve her gün bir umut arayan milyonlara karşı görevimiz var. Biz daha cesur olacağız, daha büyük adımlar atacağız ve hedefimize ulaşacağız. CHP yeniden herkesin umudu olacaktır, bunu sağlayacağız.”

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.