Bakanlık bilmecesi: Kılıçdaroğlu Özdağ'ın bakanlık iddialarını kabul etmedi

Bakanlık bilmecesi: Kılıçdaroğlu Özdağ'ın bakanlık iddialarını kabul etmedi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın iddialarını sorduğunu söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıklamıştı.

Söz konusu bu kararın alınmasından önce Özdağ, sosyal medya hesabından "CHP Gençlik Kolları duvarları "Suriyeliler gidecek" yazılarıyla boyadı" haberini alıntılayarak İçişleri Bakanı olarak yollayacağına dair söz veren paylaşımda bulunmuştu.

CHP, İçişleri bakanlığı görevinin verildiği iddialarını yalanlanmasının ardından Özdağ da “Hükümet kurulmadan konuşulmaz” demişti.

T24’e konuşan Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde üç bakanlık ve Mit Başkanlığı konusunda anlaştıklarını söylemişti.

Özdağ, "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Özdağ'ın söz konusu bakanlık iddiaları yalanlamış ve üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, maddenin yer almadığını söylemişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de Kılıçdaroğlu'na Özdağ'ın iddialarını sorduğunu ve bu iddiaların söz konusu olmadığını, üç bakanlık değil tek bir bakanlık üzerinde konuşulduğunu aktardı.

Davutoğlu, tek bir bakanlığın ne olacağının da belli olmadığını ve ‘Kesinlikle bunlar doğru değil’ dedi" ifadelerini kullandığını açıkladı.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.