Kılıçdaroğlu Öztrak'ı yalanladı, Özdağ'ı doğruladı

Kılıçdaroğlu Öztrak'ı yalanladı, Özdağ'ı doğruladı
Son zamanlarda gündemde yer edinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı" iddialarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıklamış ve İçişleri Bakanı olacağına dair sinyal veren paylaşımda bulunmuştu.

CHP, İçişleri bakanlığı görevinin verildiği iddialarını yalanlanmasının ardından Özdağ da “Hükümet kurulmadan konuşulmaz” demişti.

T24’e konuşan Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde üç bakanlık ve Mit Başkanlığı konusunda anlaştıklarını söylemişti.

Özdağ, "Yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık. MİT Başkanlığı sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Özdağ'ın söz konusu bakanlık iddiaları yalanlamış ve üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, maddenin yer almadığını söylemişti.

Söz konusu yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu, Öztrak'ın da protokolü bilmediğini bu konuyla ilgili konuşmanın doğru olmadığını savundu.

CHP lideri Özdağ ile yaptığı protokolün iki kişinin namusuna teslim edilen protokol olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi:

O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Benim konuşam doğru değil. Protokol ikimizin arasında imtzalandı. Kamuoyuna açık değildi. İkimizin namusuna teslim edildi nokta. Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Sayın Özdağ ile sayın Oğan ile yaptıım görüşmelerle ilgili 6 liderin haberi vardı.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.