Özdağ, 'gizli protokol' eleştirilerine Akşener'in sözleri üzerinden yanıt verdi: İyi dinleyin

Özdağ, 'gizli protokol' eleştirilerine Akşener'in sözleri üzerinden yanıt verdi: İyi dinleyin
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu’nun, seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı vereceğine dair açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceklerini açıklamış ve İçişleri Bakanı olacağına dair sinyal veren paylaşımda bulunmuştu.

CHP, İçişleri bakanlığı görevinin verildiği iddialarını yalanlanmasının ardından Özdağ da “Hükümet kurulmadan konuşulmaz” demişti.

Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde üç bakanlık ve Mit Başkanlığı konusunda anlaştıklarını söylemişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Özdağ'ın söz konusu bakanlık iddiaları yalanlarken Kılıçdaroğlu söz konusu protokolü "İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Protokol ikimizin arasında imzalandı. İkimizin namusuna teslim edildi nokta" diyerek doğrulamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun protokolün gerçekleştiğini kabullenmesi Altılı Masa tabanında sert tepkiler yarattı.

Partilerden art arda Zafer Partisi-CHP protokolunun içeriğinden haberdar olmadıklarına yönelik açıklamalar gelirken Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçimin ikinci turu sonrasında yaptığı açıklamaları hatırlatarak eleştirilere yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, "Zafer Partisi-CHP protokolunun içeriğinden haberdar değildik diyen İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer, iyi dinleyin." söylemlerine yer vererek Akşener'in "Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı, o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun." sözlerini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

"Bakın Akşener, bakanlıkların dağılımı ve Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olması konusunda ne diyor:”Seçimlere biz iki parti ayrı ayrı olarak girdik. Alınan oy ve milletvekili sayısına göre önce CHP sonra İYİ Parti seçimden sonra bu konuda görevlendirmeler yapılacak...İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ, öyle bir görevlendirme Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum..." Konu kapanmıştır"

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.