Akşener, Özdağ ve Çıray’ı yalanladı! Gizli mutabakattan haberi yokmuş

Akşener, Özdağ ve Çıray’ı yalanladı! Gizli mutabakattan haberi yokmuş
Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın gizli mutabakatı gündem yaratmaya devam ediyor. Bu kez Meral Akşener’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Siyaset arenası, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasındaki gizli görüşmeye kilitlendi. Farklı cephelerden değişik açıklamalar gelirken, İYİ Parti lideri Merak Akşener ilk kez konuştu.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın birlikte hazırladıkları gizli mutabakattan haberi olmadığı açıkladı. Eski İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray geçtiğimiz gün Akşener’in görüşmeden haberdar olduğunu ima eden açıklamalar yapmıştı. Aynı şekilde Ümit Özdağ da Meral Akşener’in bir videosunu sosyal medya hesabında paylaşarak gizli protokolden haberi olduğunu belirten ifadeler kullanmıştı.

Meral Akşener, basın danışmanı Murat İde vasıtasıyla tüm bu iddialara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ile Özdağ görüşmesinin yalnızca basına yansıyan yedi maddelik protokolünden haberdar olduğunu belirten Akşener, gizli mutabakattan haberdar olmadığını söyledi.

"Henüz konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak yanlış"

İşte Akşener’in o açıklamalarının tamamı: “Kılıçdaroğlu'nun açık ya da örtülü mutabakat yapma yetkisi vardı. Bu yetkisini kullanır ya da kullanmaz. Kemal Bey partisine düşecek bakanlıklar hakkında istediği gibi tasarrufta bulunur. Bu yalnızca iki genel başkanı ilgilendirir. Ancak biz aramızda bakanlıkları bölüşmemiştik. Dolayısıyla henüz bakanlıkları konuşmadan İçişleri ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur. Hangi bakanlık hangi partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır.”

Gizli protokolde ne vardı?

Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında yapılan gizli protokole göre, Zafer Partisi’ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı verileceği ortaya çıkmıştı. Ümit Özdağ, “eğer Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı olacaktım” diyerek protokolün ilgili maddesini dile getirmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.